21.5.21

Ο μάστορας της κοροϊδίας...


Πόσο σοβαρά μιλούσε ο Κ. Μητσοτάκης όταν προσπαθούσε να εμφανίσει ως δική του την πρόταση Μπάιντεν για κατάργηση της πατέντας στα εμβόλια; Την ίδια ακριβώς πρόταση ο πρωθυπουργός την είχε... λοιδορήσει με άκομψο τρόπο από το βήμα της Βουλής.

Και χθες, στο Στρασβούργο, οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. καταψήφισαν ανάλογο ψήφισμα για τις πατέντες.

Αν ο Μητσοτάκης έπαιρνε σοβαρά τον εαυτό του, τώρα οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. θα άκουγαν τεράστια κατσάδα που αγνόησαν με τόσο ασεβή τρόπο την τοποθέτηση του αρχηγού τους και του Προέδρου των ΗΠΑ για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως οι πατέντες.

Αλλά το θέμα κρίθηκε ανύπαρκτο. Τόσο ανύπαρκτο που τα κανάλια το εξαφάνισαν ως γεγονός - ενώ προέβαλαν άλλα θέματα από τη χθεσινή ατζέντα του Ευρωκοινοβουλίου.

Δεν είναι, φυσικά, δύσκολο να καταλάβει κανείς πότε ο Κ. Μητσοτάκης είναι ο εαυτός του και πότε δράττεται της ευκαιρίας να πουλήσει μούρη. Για τη Ν.Δ. και τον πρόεδρό της, η επιθυμία πέντε μεγάλων εταιρειών είναι νόμος. Απλώς λέει καμιά ανοησία παραπάνω για να περνάει η ώρα και μήπως ξεγελάσουμε κανέναν ευαίσθητο και ευσυγκίνητο.

Ο Μητσοτάκης είναι μάστορας της κοροϊδίας. Πόζαρε όλο κατάνυξη μπροστά στις φωτογραφίες του Μπεχράκη για τους πρόσφυγες - αλλά είναι αυτός που δέχτηκε το αίτημα των Ευρωπαίων να μετατραπεί η χώρα σε ένα γιγάντιο κλειστό κέντρο κράτησης.

Δεσμεύτηκε ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξάνεται στο διπλάσιο της ανάπτυξης - και σήμερα διπλασιάζει την εργασία ώστε ο κατώτατος μισθός να έρχεται φτηνότερος στην εργοδοσία.

Ψήφισε τον 13ο μισθό ως αντιπολίτευση. Και στη συνέχεια, ως κυβέρνηση, τον κατάργησε. Για να μην αναφερθούμε στις Πρέσπες.

Αλλά ο λαός ξέρει: Μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ ή πολλούς για λίγο. Αλλά δεν μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: