20.5.21

Γεννηματά για συνεπιμέλεια: Να καθιερωθεί οικογενειακό δικαστήριο...


Την καθιέρωση οικογενειακού δικαστηρίου πρότεινε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο νομοσχέδιο για την Συνεπιμέλεια. 
«Τα δικαστήρια αυτά επιβάλλεται να στελεχωθούν με δικαστές εξειδικευμένους σε... θέματα Οικογενειακού Δικαίου, με ειδικά προγράμματα επιμόρφωσης που θα γίνονται σε συνεργασία της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών με τις Νομικές σχολές της χώρας. Και θα λειτουργούν με την συμβολή πιστοποιημένου επιτελείου ειδικών (ψυχολόγους, γιατρούς, παιδαγωγούς, κοινωνιολόγους). 

Θα έχουν δηλαδή όλα τα εχέγγυα για να εφαρμόζουν το Νόμο με τρόπο τεκμηριωμένο, στηριγμένο στα πορίσματα ειδικών, πάντοτε προς το συμφέρον του παιδιού. Εμείς αυτό προτείνουμε. Η Κυβέρνηση το απορρίπτει. Επιμένουμε, Επεξεργαζόμαστε και σύντομα», τόνισε χαρακτηριστικά.
 
Σύμφωνα με την ίδια με το παρών σχέδιο νόμου δεν ικανοποιούνται οι ανάγκες της συνεπιμέλειας. «Αντίθετα χάνουμε μια ακόμα ευκαιρία. Οι ρυθμίσεις που φέρνει η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες αλλά κατάφερε με αυτές να προκαλέσει συγκρούσεις και να διχάσει την Ελληνική κοινωνία. Αυτό το Νομοσχέδιο δεν αποτελεί μεταρρύθμιση. Απορρύθμιση θα γίνει. 

Θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες (και δικαστικές) διενέξεις, από αυτές που υποτίθεται ότι προσπαθεί να επιλύσει», προανήγγειλε κατηγορώντας τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρα ότι αγνόησε προκλητικά ακόμη και το σχέδιο που ετοίμασε η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή που είχε συστήσει ο ίδιος (!!) με έγκριτους νομικούς και καθηγητές, υπό τον Πρόεδρο κ. Τέντε.

«Το σχέδιο σας δεν λύνει το πρόβλημα, δεν εξυπηρετεί τα δικαιώματα του παιδιού. Παραμερίζει το συμφέρον του, που ως σήμερα είναι και πρέπει να παραμείνει ο ακρογωνιαίος λίθος του οικογενειακού μας δικαίου.Σε αυτή στείρα και αναποτελεσματική προσέγγιση εμείς αντιπαραβάλλουμε τη δική μας θετική, μεταρρυθμιστική πρόταση, για ένα Οικογενειακό Δίκαιο σύγχρονο και δίκαιο, με εφαρμόσιμες και ρεαλιστικές μεταρρυθμίσεις», είπε η κυρία Γεννηματά κλείνοντας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: