18.5.21

Πρεμιέρα στις οκτώ ΕΜΑΚ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό..


Ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 καθίσταται από σήμερα υποχρεωτικός για το σύνολο των πυροσβεστών που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ), όπως προβλέπει διαταγή που εξέδωσε το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με πρωτοβουλία και απόφαση του ίδιου του Αρχηγού του Σώματος Στέφανου Κολοκούρη, που υπήρξε... επικεφαλής της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Στο σχετικό έγγραφο τονίζεται πως, μετά από την κοινοποίηση της παρούσας διαταγής, στις ΕΚΑΜ θα υπηρετούν υποχρεωτικά μόνον όσοι υπάλληλοι έχουν προβεί στον σχετικό εμβολιασμό. 

Με το ίδιο έγγραφο καλούνται τα στελέχη των ΕΜΑΚ που δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά το επιθυμούν, να το πραγματοποιήσουν έως τις 11 Ιουνίου, με την ειδοποίηση πως, σε αντίθετη περίπτωση, θα αντικατασταθούν από άλλα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που θα έχουν ολοκληρώσει των εμβολιασμό τους.

Καλούνται, επιπλέον, οι διοικήσεις των ΕΜΑΚ, να ενημερώσουν έως τις 21 Μαΐου το Αρχηγείο, ποια στελέχη τους έχουν προβεί στον εμβολιασμό τους, ποια στελέχη έχουν κινήσει τη διαδικασία να εμβολιαστούν και ποια στελέχη δεν έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους. 




Ανώτατος αξιωματικός του Σώματος που ρωτήθηκε σχετικά, διευκρίνισε ότι οι ΕΜΑΚ ως ειδική υπηρεσία συμμετέχει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας και ως εκ τούτου οφείλει ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμη να συμμετάσχει - κατόπιν αιτήματος της Ε.Ε. - σε επιχειρήσεις διάσωσης σε όλο των κόσμο.

Ως εκ τούτου, το προσωπικό της οφείλει να είναι εμβολιασμένο τόσο κατά του νέου κορονοϊού όσο και για άλλες μεταδοτικές ασθένειες, προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του. Όσοι δεν θελήσουν να εμβολιαστούν θα μετακινηθούν σε άλλη υπηρεσία της Π.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: