20.5.21

Η «μοναξιά» του υπουργού Δικαιοσύνης...



Μετά τα αλλεπάλληλα «χαστούκια» στο νομοσχέδιο Τσιάρα και στις διατάξεις οι οποίες ανοίγουν το παράθυρο σε υποχρεωτικότητες που βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις διεθνείς συμβάσεις της χώρας αλλά και με το αρχικό πόρισμα της δικής του Νομοπαρασκευαστικής ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα από... την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, την ώρα που ξεκινούσε χθες η Ολομέλεια. Τα ίδια ακριβώς σημεία που συγκέντρωσαν τα βέλη μιας πρωτοφανούς ομοφωνίας από φορείς, οργανώσεις, κόμματα, παιδοψυχιάτρους και μεγάλο μέρος του νομικού κόσμου, επισημάνθηκαν και από την Επιστημονική Επιτροπή.

Συνοπτικά η Επιστημονική Επιτροπή παρατηρεί ότι: Tο συμφέρον του παιδιού είναι αόριστη νομική έννοια που εξειδικεύεται σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Χρήζει αποσαφήνισης και ο όρος «εξίσου» στην άσκηση γονικής μέριμνας. Το ίδιο και ο χρόνος επικοινωνίας του παιδιού με τον γονέα με τον οποίο δεν διαμένει, στο 1/3 του συνολικού χρόνου, διότι μπορεί να οδηγήσει στην εναλλασσόμενη κατοικία (που αντίκειται στη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού).

«Η έννοια της από κοινού και ισόχρονης άσκησης της γονικής μέριμνας, αν υποτεθεί ότι αυτή η εκδοχή ανταποκρίνεται στη βούληση του νομοθέτη, θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι οδηγεί στην εισαγωγή της υποχρεωτικής ίσης χρονικής κατανομής της γονικής μέριμνας και της συνακόλουθης εναλλασσόμενης κατοικίας του ανήλικου τέκνου. Η Επιτροπή επισημαίνει τους κινδύνους για την ψυχική ισορροπία του παιδιού από οποιοδήποτε βίαιο “μοίρασμα” του παιδιού προς όφελος των ενηλίκων αποβαίνει σε βάρος της ψυχοσυναισθηματικής ισορροπίας του παιδιού».


Παρά τις αντιδράσεις και για την αντικοινοβουλευτική διαδικασία της κατάργησης της μυστικής ψήφου που συνεχίζεται στο όνομα της πανδημίας, η Ν.Δ. και ο υπουργός Δικαιοσύνης –άγνωστο γιατί– δεν έχουν ή κάνουν πώς δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί τις ολοκληρωμένες προτάσεις όλων και κυρίως των βουλευτριών της δικής τους παράταξης και οχυρώνονται στην εικονική ψηφοφορία, δηλαδή στη φανερή ψήφο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κρύβεται με παραπλανητικά στοιχεία πίσω από τους γνωστούς εύπορους συνομιλητές του που δεν εκφράζουν καν το σύνολο των πατεράδων οι οποίοι δεν έχουν κατανοήσει το πόσο περισσότερο θα στοιχίζει και στους ίδιους η οποιαδήποτε διαδικασία (διαμεσολάβηση, δικαστήρια, προσφυγές, ενστάσεις κ.λπ.) που ασφαλώς θα πολλαπλασιαστεί στις περιπτώσεις αντιδικίας.

Μπροστά στη χαρά τους που θα μειωθεί (λόγω σολομώντειου μοιράσματος του παιδιού) το ποσό της διατροφής όλα τα άλλα τα βλέπουν θετικά. Χαράς ευαγγέλια και για εκείνους που για ψύλλου πήδημα θα μπορούν να φορτώσουν τώρα στις μητέρες και την κακή άσκηση γονικής μέριμνας χωρίς να χρειάζεται καμία απόφαση όπως θα χρειάζεται, αντίθετα, για κακοποιητικούς γονείς!

Ο κ. Τσιάρας καθημερινά διατυπώνει αναληθείς ισχυρισμούς περί διαλόγου κι ενώ ένας προς έναν οι επιστημονικοί φορείς και οι οργανώσεις τον διαψεύδουν, δεν αντιλαμβάνεται ότι... βρέχει! Αργά χθες το απόγευμα προανήγγειλε νέες τροποποιήσεις, όμως οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ και κυρίως οι γυναίκες και οι μητέρες κρατούν μικρό καλάθι.

Αντα Ψαρρά

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: