Υποσχέσεις του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια για επίδομα 1.000 ευρώ σε 4.000 εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ περιλαμβάνει δημοσίευμα εφημερίδας, με πηγή της... χρηματοδότησης που επικαλείται το δημοσίευμα, κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ύψους 12 εκατ. ευρώ, με αναφορές και στους σχεδιασμούς του υπουργείου, που προβλέπουν μεταξύ άλλων και επιμορφωτικό πρόγραμμα για να λάβουν την έκτακτη ενίσχυση οι δικαιούχοι.
Στον διχαστικό δρόμο του διαχωρισμού των υγειονομικών εργαζόμενων συνεχίζει να πορεύεται το υπουργείο Υγείας και ο Βασίλης Κικίλιας, καθώς το Σάββατο μοίρασε υποσχέσεις μέσω δημοσιεύματος εφημερίδας του συγκροτήματος Μαρινάκη, οι οποίες απευθύνονται στους 4.000 εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», του οποίου δεν έχουν προηγηθεί σχετικές ανακοινώσεις, «με πρωτοβουλία του Β. Κικίλια» φέρεται να έχει εκπονηθεί σχέδιο για την αξιοποίηση προγράμματος του ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα 2014-2020» με τίτλο «Δράσεις ανάπτυξης δεξιοτήτων και ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού του ΕΚΑΒ».
Κατά τις πληροφορίες που μεταφέρει προνομιακά η εφημερίδα, παρότι θα έπρεπε να αποτελούν πεδίο επίσημων ανακοινώσεων του υπουργείου Υγείας, σχεδιάζεται η παροχή βοηθήματος «επιβράβευσης» 1.000 ευρώ σε 4.000 εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, το οποίο ωστόσο συνδέεται και με πρόγραμμα «ενίσχυσης των δεξιοτήτων του προσωπικού του».
Όπως γίνεται ευκόλως κατανοητό, και περιγράφεται στο δημοσίευμα, εκτός της ενίσχυσης, το υπουργείο στοχεύει στην «αναβάθμιση των επαγγελματικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων του προσωπικού του, το οποίο είναι σημαντικό να γνωρίζει κάθε λεπτομέρεια των δυνατοτήτων, του χειρισμού αλλά και τον τρόπο αξιοποίησης του υπερσύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που διαθέτει». Με απλά λόγια, για να λάβουν ακόμα και αυτό το βοήθημα, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να συμμετάσχουν σε κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Σύμφωνα με την αποδελτίωση του δημοσιεύματος από το Αθηναϊκό Πρακτορείο, «η εκπαίδευση αφορά σε σύγχρονα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα για τη διάσωση με πτητικά μέσα επείγουσας διακομιδής. Πρόκειται για μεταφορά τεχνογνωσίας στην Ελλάδα της Νησιωτικότητας και της μεγάλης γεωγραφικής διασποράς, όπως απομακρυσμένα νησιά και άγονες περιοχές. Απώτερος σκοπός του προγράμματος, είναι η θωράκιση των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας και η αναβάθμιση του επιπέδου των παρεχομένων υπηρεσιών των υγειονομικών του στελεχών προς τους πολίτες».
Ακόμα, το ίδιο δημοσίευμα περιγράφει «συγκεκριμένα βήματα» που φέρονται να έχουν γίνει στον τομέα της «αναδιοργάνωσης και της ομαλής προσαρμογής του προσωπικού και των υπηρεσιών του στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, τόσο λόγω της πανδημίας covid-19 όσο και λόγω των νέων επιχειρησιακών αναγκών στο πεδίο της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας», με αναφορές στα εξής:
Με την επιχειρησιακή αναδιάρθρωση του ΕΚΑΒ και συγχώνευση με ΚΕΠΥ -το υπουργείο υγείας έχει ένα επιχειρησιακό βραχίονα για τη διαχείριση κρίσεων
Με την δημιουργία συντονιστικού ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη
Με την επιτάχυνση και υλοποίηση της δωρεάς του ΙΣΝ με νέα πτητικά μέσα
Με την εκπαίδευση των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ και εργαζομένων κέντρων υγείας για τη χρήση μέσω ατομικής προστασίας στα νησιά
Με τη δημιουργία συντονιστικού για τη διαχείριση προνοσοκομειακής και νοσοκομειακής φροντίδας των περιστατικών covid.
πηγη thepressproject.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου