Με το που ήρθη η ασυλία του Λαγού, η βελγική αστυνομία τον συνέλαβε και προχώρησε στις δέουσες διαδικασίες. Τόσο απλά.
Το ερώτημα είναι γιατί δεν έκανε το ίδιο η αστυνομία του Χρυσοχοΐδη όταν καταδικάστηκε ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Χρ. Παππάς. Και πειστική απάντηση μέχρι... τώρα δεν έχει δοθεί.
Για την απόδραση του Παππά τόσο ο Χρυσοχοΐδης όσο και η αστυνομία προτιμούν να καλλιεργούν την εκδοχή της υπηρεσιακής ανικανότητας: οι αστυνομικοί τον έχασαν επειδή δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Αλλά, ακόμη κι έτσι, κάποιες κυρώσεις θα έπρεπε να επιβληθούν.
Η επιμονή στην εκδοχή αυτή εκθέτει και την αστυνομία και το υπουργείο. Είναι προτιμότερη, όμως, από κάποια άλλα ενδεχόμενα. Τα οποία είναι δύο:
Πρώτον, να δραπέτευσε ο Παππάς με τη διευκόλυνση αστυνομικών -είτε αυτών που όφειλαν να γνωρίζουν πού βρίσκεται είτε των ανωτέρων τους. Αυτό μας φέρνει σε ένα θέμα - ταμπού των προηγούμενων χρόνων: τις προνομιακές σχέσεις της Χ.Α. με την αστυνομία.
Δεύτερον, να φυγαδεύτηκε ο Παππάς με εντολή του ίδιου του Χρυσοχοΐδη ή πολιτικά ανωτέρων του. Κάτι που δημιουργεί την υπόνοια συνδιαλλαγής ή εκβιασμών προκειμένου κάποια πράγματα να μην έρθουν στο φως.
Ας προσθέσουμε σε αυτό και το γεγονός ότι η αστυνομία δεν έχει καταβάλει έκτοτε την παραμικρή προσπάθεια να τον ανακαλύψει. Αν μάλιστα έχει εγκαταλείψει τη χώρα, οι αρχές είναι διπλά εκτεθειμένες.
Ας σκεφτούμε τι θόρυβος θα γινόταν σήμερα αν, μετά την άρση ασυλίας του Λαγού, έβγαινε ο διευθυντής της αστυνομίας των Βρυξελλών και έλεγε «τον έχασα».
Ας σκεφτούμε επίσης τι θόρυβος θα είχε προκληθεί αν ο Παππάς είχε ξεφύγει από τα χέρια κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Και ας επαναφέρουμε το αρχικό ερώτημα. Κύριε Χρυσοχοΐδη, πού είναι ο Παππάς;...
ΑΥΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.