Όταν ένας υπουργός περιγράφει ποια είναι η «πολιτική αποτίμηση» της διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η αναλγησία έχει ξεπεράσει κάθε όριο.
Και αυτός ο υπουργός ήταν ο...Μάκης Βορίδης που μιλώντας στον ΣΚΑΪ, μίλησε για «πολιτική αποτίμηση» των πάνω από 10.000 νεκρών της πανδημίας, αναφέροντας, μάλιστα ότι η αποτίμηση δεν μπορεί να γίνει με τις «απόλυτες τιμές» των νεκρών.
Η απάντησή του ήταν στην ερώτηση ότι η Κυριακή ήταν μια μαύρη ημέρα για την Ελλάδα αφού ξεπέρασε τους 10.000 ανθρώπους που βρήκαν το θάνατο από τον κορωνοϊό και στο ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιπλήττει την κυβέρνηση γιατί αυτοθαυμάζεται για τη διαχείρισή της.
Και η απάντηση του Μάκη Βορίδη προκάλεσε σε όσους τον παρακολουθούσαν ένα πλάκωμα στο στήθος.
Χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης και με ελαφρώς ειρωνικό ύφος είπε ότι η αξιολόγηση για το εάν πήγε καλά ή κακά η διαχείριση της πανδημίας δεν γίνεται με «απόλυτες τιμές» (σ.σ αυτή των πάνω από 10.000 νεκρών) αλλά αφού μετρηθεί και μια σειρά παραγόντων όπως:
- Ο αριθμός των θανάτων ανά πληθυσμό
- Ο αριθμός των θανάτων σε σχέση με τον αριθμό εκείνων που νόσησαν
- Ο αριθμός των ατόμων που νόσησαν σε σχέση με τον πληθυσμό
Και όπως επέμεινε ο Μάκης Βορίδης έτσι γίνεται η «πολιτική αποτίμηση» της διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, αφού προφανώς, όπως είπε, εισάγονται στατιστικά στοιχεία...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου