1.3.21

Καταγγελίες για εγκλήματα στην οθόνη...


...αποχή από το ΕΣΡ!...

“Ωσεί παρών” το ΕΣΡ, καθώς αδυνατεί να παρακολουθήσει τα περιγραφόμενα εγκλήματα των βιασμών που περιγράφονται στους τηλεοπτικούς δέκτες. 

Η Ραδιοτηλεοπτική Αρχή δεν προώθησε τα ρεπορτάζ των τηλεοπτικών σταθμών σε... πρώτο χρόνο για να ξεκινήσει η εισαγγελική έρευνα και στη συνέχεια δεν προχώρησε ούτε καν στην έκδοση σύστασης για την προφύλαξη των δικαιωμάτων των θυμάτων και των θυτών. 

Η τρομακτική αυτή σιωπή της αρμόδιας, κατά το Σύνταγμα, Αρχής Ραδιοτηλεόρασης έρχεται να προστεθεί στη δύο φορές παραδοχή εντός της Βουλής ότι δεν μπορεί να ασκήσει τον προβλεπόμενο ποιοτικό έλεγχο της Πολιτικής Πολυφωνίας.

Κλειστές τηλεοπτικές συσκευές

Είναι, δυστυχώς, αλήθεια πως ορισμένα μέλη της Αρχής, για λόγους… αρχής, δεν παρακολουθούν τηλεόραση. Άλλοι, πάλι, έχουν κλείσει τους δέκτες τους αυτές τις κρίσιμες στιγμές, όπου οι θεατές παρακολουθούν σαστισμένοι τα καταγγελλόμενα εγκλήματα. 

Η αποστολή περί προστασίας της νεότητας –ειδικά αυτή την εποχή– για έναν ανεξήγητο λόγο έχει μπει σε δεύτερη μοίρα και ενώ οι αποκαλύψεις προκαλούν τριγμούς στην κοινωνία και στο πολιτικό πεδίο.

Υποθέσεις… επταετίας

Το ΕΣΡ επιμένει να δίνει έμφαση σε υποθέσεις του παρελθόντος, που είτε έχουν ακυρωθεί στο ΣτΕ εξαιτίας της μη νόμιμης σύνθεσης της Αρχής στο παρελθόν είτε έμειναν στο ράφι τρία χρόνια. Μια απλή έρευνα στη «Διαύγεια» έδειξε πως η παλαιότερη απόφαση ήταν τα τυχερά παιχνίδια που μετέδωσε το Epsilon στο διάστημα 1/7/2014 – 31/12/2014. 

Μετά την ακύρωση της προηγούμενης απόφασης στο ΣτΕ, το θέμα επανήλθε στις 12/2/2020 και η απόφαση για το πρόστιμο των 185.000 ευρώ δημοσιεύτηκε στις 18/11/2020. Έξι χρόνια μετά το συμβάν η κυρωτική απόφαση της Αρχής δεν φαίνεται να έχει παιδευτικό χαρακτήρα, όπως ζητάει ο νόμος, αλλά χρηματικό. Μια άλλη καταγγελία εναντίον του Epsilon για έμμεση προβολή προϊόντος έγινε στις 15/4/2015, συζητήθηκε στο ΕΣΡ στις 6/12/2016 και ελήφθη απόφαση την 1η Σεπτεμβρίου του 2020, με την επιβολή προστίμου 15.000 ευρώ.

Αλλά και στις καθυστερούμενες υποθέσεις… τριετίας η κατάσταση είναι ίδια. Για παράδειγμα, η καταγγελία εναντίον του Star περί προστασίας ανηλίκων στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων, στο διάστημα 12 – 13/9/2018, συζητήθηκε δύο χρόνια μετά, στις 20/10/2020, και η απόφαση για σύσταση στον σταθμό δημοσιεύθηκε στις 3 Φεβρουαρίου του 2021...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.