11.3.21

«Απολύθηκα γιατί ήθελα να μιλήσω για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης»...


BINTEO...
Καταγγελία του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Τσακίρη από το «Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5».
Ο Κωνσταντίνος που δούλευε στο σταθμό ως ρεπόρτερ και παραγωγός της καθημερινής απογευματινής εκπομπής του Δημήτρη Συρμάτση, καταγγέλλει... με βίντεο στο facebook ότι απολύθηκε από το σταθμό επειδή στη σύσκεψη είπε πως ήθελε να μιλήσει στην εκπομπή για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης. Αναφέρει ότι ο ιδιοκτήτης του σταθμού Στέφανος Διαμαντόπουλος τον αποκάλεσε αναρχικό και του ζήτησε να αποχωρήσει εκείνη τη στιγμή από το σταθμό.

«Θεωρήθηκα φίλος των αναρχικών και ο ίδιος αναρχικός, γιατί ήθελα να παρουσιάσω μια πλευρά που δεν την άκουγα και δεν την έβλεπα στα κανάλια και στα ραδιόφωνα. Ήθελα να τα πω στην εκπομπή μου και γι’ αυτό θεωρήθηκα αναρχικός» λέει. «Εγώ ήθελα να αναφερθώ στα βιντεάκια που δεν είδα στα δελτία ειδήσεων, στο βίντεο που αστυνομικός χαστουκίζει μια κοπέλα, να αναφερθώ στις συλλήψεις πιτσιρίκια και μικρά παιδάκια, στη διακοπή της Λιάνας Κανέλλη από τον ΣΚΑΙ, στο πώς οι αστυνομικοί μιλούσαν μεταξύ τους και έλεγαν ‘’πάμε να τους σκοτώσουμε’’ κτλ» συμπληρώνει, αναφέροντας επιπλέον πως αποκάλεσε τους αστυνομικούς ως μπάτσους (στη σύσκεψη όπως κάνουμε όλοι μας δηλαδή, όχι δημοσίως) και αυτό έπαιξε επίσης ρόλο.

Το θέμα της Νέας Σμύρνης τελικά έπαιξε στην εκπομπή, ακούστηκαν πολλά από αυτά που ήθελε να πει ο Κωνσταντίνος Τσακίρης, αλλά ο ίδιος μετά την ένταση που δημιουργήθηκε στην αίθουσα σύνταξης, βρέθηκε εκτός σταθμού. Καταγγέλει επίσης πως δεν τον υπερασπίστηκαν οι συνάδελφοί του στη σύσκεψη.

Αδικία, έτσι; Θα έπρεπε έστω και τώρα να μπορούσε να βρεθεί λύση. 



H Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης αποδοκιμάζει την τακτική της Ελληνικής Αστυνομίας να περιορίσει την πρόσβαση των δημοσιογράφων σε σημεία όπου εξελισσόταν επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων για να ολοκληρωθεί εκκένωση της Πρυτανείας του ΑΠΘ, κατά τη σημερινή επιχείρηση εισβολής στην κατάληψη που θα έληγε λίγες ώρες αργότερα.

«Κρατώντας τους δημοσιογράφους σε προκαθορισμένο χώρο, πολύ μακριά από το κτήριο Διοίκησης του ΑΠΘ, οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας παρεμπόδισαν την ελεύθερη άσκηση του δημοσιογραφικού έργου» αναφέρει, μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ, τονίζοντας πως η τακτική αυτή φαίνεται να περιγράφεται στα σχέδια του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που είχαν απορρίψει αναφανδόν οι δημοσιογραφικές ενώσεις και σύσσωμος ο κλάδος.

«Η τακτική αυτή θύμισε επίμαχο σημείο του Επιχειρησιακού Σχεδίου για την κάλυψη διαδηλώσεων, που προσφάτως ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Η πρόβλεψη για περιορισμό των εκπροσώπων του Τύπου σε συγκεκριμένα σημεία είχε προκαλέσει τότε την αντίδραση όλου του δημοσιογραφικού κόσμου, και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης είχε υποχρεωθεί σε αναδιατύπωση. Στην πράξη, όμως, σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι δημοσιογράφοι περιορίστηκαν» υπογραμμίζει ακόμα η ανακοίνωση.

«Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την Πολιτεία να διευκολύνει τους δημοσιογράφους στο έργο τους, όπως οφείλει να κάνει» καταλήγει το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Πέμπτης, κατά την εισβολή ασφαλιτών με πολιτικά στην κατάληψη, ο δημοσιογράφος, Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης βρέθηκε στο στόχαστρο της αστυνομίας, καθώς αστυνομικοί των ΜΑΤ κινούνται απειλητικά τρέχοντας προς το μέρος του, ενώ ένας από αυτούς φαίνεται να βγάζει το γκλομπ. Οι αστυνομικοί σταματούν μετά από επανειλημμένες φωνές «δημοσιογράφος είμαι» ενώ ένας από αυτούς τον ρωτάει και πώς τον λένε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: