Εισηγήσεις στον πρωθυπουργό για αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου έφερε η παραίτηση Ταραντίλη.
Οι 55 ημέρες που άντεξε ο Χρήστος Ταραντίλης στην θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου δείχνουν το κλίμα που επικρατεί στο... εσωτερικό του Μαξίμου.
Μπορεί ο ευπρεπής και ήπιος καθηγητής πανεπιστημίου να μην μπόρεσε να ισορροπήσει ανάμεσα στα οικογενειακά προβλήματα που αντιμετωπίζει και στην πίεση και τις απαιτήσεις που έχει η συγκεκριμένη θέση, αλλά προς αυτή την κατεύθυνση… βοήθησαν πρόσωπα από το επικοινωνιακό επιτελείο που διαπίστωσαν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πως ο Χρήστος Ταραντίλης δεν έκανε.
Το βέβαιο είναι πως για τα επικοινωνιακά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση δεν ευθύνεται ο Χρήστος Ταραντίλης. Είναι ενδεικτικό πως σε δύο από τα τρία σημαντικά ζητήματα που υπήρξαν τον Φεβρουάριο, αναγκάστηκε να κάνει προσωπική παρέμβαση ο πρωθυπουργός για να ηρεμήσουν τα πνεύματα στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.
Η πρώτη φορά ήταν η διαχείριση του θέματος της Ικαρίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραχωρεί συνέντευξη στον ΣΚΑΙ και τον Αλέξη Παπαχελά και η δεύτερη με την υπόθεση Λιγνάδη.
Το πολυπρόσωπο επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού που αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους οι οποίοι όμως δεν έχουν καμία σχέση με τη ΝΔ, δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να τον προστατέψει.
Από την στιγμή που ανακοινώθηκε η παραίτηση του Χρήστου Ταραντίλη, ο πρωθυπουργός άρχισε να δέχεται εισηγήσεις από κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να προχωρήσει σε αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επί του παρόντος δεν επιθυμεί να διαταράξει τις ισορροπίες στο εσωτερικό του Μαξίμου και για αυτό επέλεξε να συνεχίσει στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου την Αριστοτελία Πελώνη.
Στην συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με την τελούσα χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου δεν της ξεκαθάρισε αν θα είναι αυτή η επιλογή του για την συγκεκριμένη θέση. Ωστόσο την ρώτησε αν ίδια επιθυμεί να αναλάβει τα καθήκοντα που είχε ο Χρήστος Ταραντίλης και εκείνη απάντησε θετικά.
Πάντως στο Μαξίμου αρχίζουν να βλέπουν τον κατάλογο με τα υποψήφια ονόματα και τις επόμενο διάστημα δεν αποκλείεται να γίνουν ορισμένες βολιδοσκοπήσεις. Στην περίπτωση που βρεθεί το κατάλληλο πρόσωπο από τον πολιτικό ή τον δημοσιογραφικό χώρο μόνο τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει στον ορισμό του κυβερνητικού εκπροσώπου, καθώς άλλοι πειραματισμοί δεν μπορεί να υπάρξουν.
Η Αριστοτελία Πελώνη που βρίσκεται ένα χρόνο στη θέση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου δεν έχει πολλούς ένθερμους υποστηρικτές στο εσωτερικό του Μαξίμου καθώς σε αντίθετη περίπτωση δεν υπήρχε η έλευση Ταραντίλη.
Οι σχέσεις της με τον δημοσιογραφικό χώρο είναι περιορισμένες καθώς μπορεί να προέρχεται από την Καθημερινή αλλά στο κυβερνητικό ρεπορτάζ είχε ένα σύντομο πέρασμα. Πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι η πρώτη φορά που εμπιστεύεται την ενημέρωση σε γυναικείο πρόσωπο καθώς όταν ως πρόεδρος της ΝΔ όταν ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση είχαν ασκήσει καθήκοντα εκπροσώπου η Μαρία Σπυράκη και η Σοφία Ζαχαράκη.
Υπάρχουν και πολιτικοί λόγοι στην παραίτηση Ταραντίλη
Η παραίτηση του Χρήστου Ταραντίλη προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που υποστήριξε πως η αποχώρηση του οφείλεται στην υπόθεση Λιγνάδη.
«Αντί να παραιτηθεί η κ. Μενδώνη, που έχει γαντζωθεί στη καρέκλα της τη στιγμή που έχουν ξεσηκωθεί εναντίον της όλοι οι άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, αγανακτισμένοι από τη συγκάλυψη του κατηγορουμένου για παιδεραστία κ. Λιγνάδη, παραιτείται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος», τόνισε σε ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου.
Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Χρήστος Ταραντίλης με ανάρτηση του στο Facebook ξεκαθάρισε πως η παραίτηση του δεν οφείλεται σε πολιτικούς λόγους, τονίζοντας την πλήρη στήριξη του στον πρωθυπουργό.
«Επαναλαμβάνω κατηγορηματικά ότι θέλησα να παραιτηθώ από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αποκλειστικά για οικογενειακούς λόγους. Παρακαλώ όλους να σεβαστούν τους λόγους αυτούς. Είναι καλό κάποτε όλοι να αντιληφθούμε ότι η πολιτική δράση εξελίσσεται ταυτόχρονα και παράλληλα με την οικογενειακή μας ζωή. Και συχνά, οι δυσκολίες στο ένα πεδίο επηρεάζουν δυσμενώς το άλλο», τόνισε χαρακτηριστικά ο μέχρι πρότινος κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Μπορεί ο λόγος της παραίτησης του να μην είναι πολιτικός, ωστόσο η τελευταία εμφάνιση του Χρήστου Ταραντίλη στο μπρίφινγκ ήταν στις 15 Φεβρουαρίου.
Τότε που με αμήχανο τρόπο υποστήριξε πως ο Δημήτρης Λιγνάδης παραιτήθηκε για προσωπικού λόγους προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Από εκείνη την στιγμή και μετά χάθηκε από την δημοσιότητα ενώ δεν μετείχε και στις συσκέψεις που είχε ο πρωθυπουργός με τους στενούς του συνεργάτες.
Μάλιστα την προηγούμενη Δευτέρα, η ημέρα κατά την οποία η κυβέρνηση στήριξε την υπουργό Πολιτισμού αλλά χαρακτήρισε λάθος τους χειρισμούς της, είχε ανακοινωθεί πως την ενημέρωση στο μπρίφινγκ θα την κάνει ο Χρήστος Ταραντίλης την τελευταία στιγμή όμως άλλαξε και την πραγματοποίησε τελικά η Αριστοτελεία Πελώνη. Επισήμως από το Μαξίμου τόνιζαν πως η αλλαγή έγινε λόγω ενός οικογενειακού προβλήματος που είχε ο Χρήστος Ταραντίλης.
Παρά το γεγονός πως του είχαν αφαιρεθεί αρκετές αρμοδιότητες φέρνοντας στο Μαξίμου τον Θόδωρο Λιβάνιο για να αναλάβει τα μέσα ενημέρωσης εντούτοις ο Χρήστος Ταραντίλης δεν μπόρεσε να βρει τα πατήματα του, ενώ οι σχέσεις του με τους δημοσιογράφους ήταν τυπικές.
Παράλληλα απέφευγε να βγαίνει συχνά στα τηλεοπτικά παράθυρα, αλλά ούτε και το Μαξίμου το ήθελε λόγω της απειρίας του με αποτέλεσμα τον ρόλο αυτό να τον αναλαμβάνει είτε η Αριστοτελεία Πελώνη, είτε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας...
Σωτήρης Ευσταθίου
libre.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.