Ένας παλιός πρωθυπουργός κάθε πρωί που ξυπνούσε κοίταζε τα νέα της ημέρας, τότε από τις εφημερίδες. Και όταν έβλεπε κάτι στραβό, τηλεφωνούσε στον αρμόδιο υπουργό: «Να το διαψεύσεις ή να το διορθώσεις αμέσως», ήταν η εντολή του.
Δεν ξέρω τι έκανε μόλις ξύπνησε χτες, ανήμερα τα Φώτα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε αν... είδε στις τηλεοπτικές οθόνες ή στον υπολογιστή του αυτά που συνέβαιναν στις εκκλησίες. Δεν ξέρω αν τηλεφώνησε στον αρμόδιο υπουργό και του είπε να τα διαψεύσει ή να τα διορθώσει. Διότι τα αδιάψευστα δεν διαψεύδονται. Δυστυχώς ήταν αργά και για να διορθωθούν. Εφόσον ο πρωθυπουργός έκανε το χατίρι του Αρχιεπισκόπου και ακύρωσε τα απαγορευτικά μέτρα («από σεβασμό στην Εκκλησία», που είπε κι ο Άδωνις για τη Θεσσαλονίκη), θα γίνονταν αυτά.
Έτσι, δεν θα είχε κανένα νόημα ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, μόλις ξύπνησε και είδε τις εικόνες, να τηλεφωνήσει στον Αρχηγό της Αστυνομίας και να του πει: «Τι είναι αυτά, Αρχηγέ; Τι κάνουν οι υπάλληλοί μας;». Διότι πολύ απλά ο Αρχηγός θα του απαντούσε: «Κάνουν αυτό που θέλατε, κύριε υπουργέ, ήπια παρέμβαση». Δηλαδή απολύτως τίποτα. Μπορεί ο Χρυσοχοίδης να έκανε τσαμπουκάδες με τους Κνίτες και του Παμίτες του ΚΚΕ στην επέτειο του Πολυτεχνείου, αλλά αυτοί δεν φορούσαν ράσα.
Μπορεί να εκτόξευε ιταμές απειλές την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς («η πόλη πρέπει να είναι νεκρή μετά τις 10 το βράδυ»), αλλά οι καθυστερημένοι των ρεβεγιόν δεν ήταν σαν κι αυτούς που ανενόχλητοι συνωστίζονταν έξω από τους ναούς και έμπαιναν μέσα υπό την προστασία ρασοφόρων. Ποιες απαγορεύσεις; Αυτές πετάχτηκαν στον ιερό κάλαθο των αχρήστων.
Είμαστε εναντίον των άμετρων παρεμβάσεων της Αστυνομίας και στις πολιτικές εκδηλώσεις και στους τόπους λατρείας. Αλλά εδώ τίθεται θέμα ισονομίας. Κι όχι μόνον αυτό. Εχουμε ένα τραγικό προηγούμενο. Αυτό που συνέβη στις 26 Οκτωβρίου, του Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη. Και οδήγησε, σύμφωνα με όσα έχουν παραδεχτεί επίσημα ο πρωθυπουργός, υπουργοί του και επιστήμονες, στα τραγικά γεγονότα του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου. Οι προειδοποιήσεις για τη χτεσινή ημέρα ήταν πολλές. Ο κίνδυνος να γυρίσουμε ξανά στο Νοέμβριο μεγάλος. Η απαίτηση της Εκκλησίας να καταργηθούν οι απαγορεύσεις και οι απειλές ότι οι ιερωμένοι θα κάνουν του κεφαλιού τους τρόμαξαν την κυβέρνηση, που υπαναχώρησε. Δυστυχώς, ο Πρωθυπουργός έκανε το χατίρι του Αρχιεπισκόπου.
Και τώρα, μετά τα όσα είδαμε, θα ικετεύουμε το Θεό να… φωτίσει τον κορονοϊό και να μη στείλει σωρηδόν, πιστούς και μη, στα νοσοκομεία. Οι ειδικοί ήδη βαράνε καμπάνες. Αν- ο μη γένοιτο- επιβεβαιωθούν, οι ευθύνες θα είναι βαριές. Ο Αρχιεπίσκοπος θα πρέπει να εξασφαλίσει σε όσους χρειαστούν ΜΕΘ ανάλογη με αυτήν που και ο ίδιος νοσηλεύθηκε στον ένατο όροφο του Ευαγγελισμού. Ο Πρωθυπουργός να μας πει αν ψηφίστηκε για να κυβερνά ή να συγκυβερνά με την Ιεραρχία. Και τελευταίος, αλλά όχι έσχατος, ο Χρυσοχοίδης να βάλει τη σκληρή του μάσκα και εκτοξεύσει ξανά απειλές στους απείθαρχους πιτσιρικάδες που θα μαζευτούν σε καμία πλατεία.
Πέρασαν 20 χρόνια από την τελευταία φορά που η Πολιτεία (Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος) είπαν «όχι» σε μια παράλογη αξίωση της τότε Ιεραρχίας υπό τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο(αναγραφή του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες). Και, αντί να τραβάμε μπροστά, γυρνάμε πίσω στις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας.
Και ο προηγούμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αριστερός μάλιστα, έκανε το χατίρι του νυν Αρχιεπισκόπου και την πλήρωσε ο τότε υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. Αλλά ο νυν πρωθυπουργός τούς ξεπέρασε όλους και μάλιστα σε ένα θέμα κυριολεκτικά ζωής και θανάτου. Υπέκυψε στις ιερές απειλές και τώρα θα αναπέμπει δεήσεις στον Υψιστο να βάλει το χέρι του και να φρενάρει τον κορονοϊό.
Καλή μας τύχη…
news247.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου