Έχει νόημα η λογοκρισία σε ένα έντυπο στην εποχή των social media; Η διευθυντική ομάδα των “Νέων” κόβωντας αρχικά τη στήλη και στη συνέχεια αποδεχόμενη και την παραίτηση της Έλενας Ακρίτα, ακολούθησαν μια παλιά πρακτική. Δεν έπετρεψαν... σε ένα μικρό κοινό που παρακολουθεί ακόμη τα έντυπα, να διαβάσουν την διαφορετική προσέγγιση , από την κεντρική γραμμή- μιας αρθρογράφουν και κατάφεραν να τη διαδώσουν σε όλο το δίκτυο…
Με αφορμή το περιστάτικο αυτό διαφαίνονται δύο τάσεις. Η επίσημη γραμμή της κυβέρνησης, μέσα από το πρίσμα των ιδιοκτητών των ΜΜΕ έχει το σύνολο των παλιών ΜΜΕ. Τους τηλεοπτικούς και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, τις εφημερίδες και ένα τμήμα του Διαδικτύου, το οποίο ελέγχει οι νέοκοποι επιχειρηματίες, πρώην δημοσιογράφοι.
Το Internet, όμως είναι αχανές. Όση πίεση και αν ασκείται στα παλιά off line αλλά και on line media, πάντα κάτι θα “δραπευτεύει”. Προς το παρόν το Internet δεν ελέγχεται ούτε καν εποπτεύεται. Διακρίνεται από θυμό, αντίδραση, απίθανες θεωρίες, αλλά υπάρχει και διευρύνεται διαρκώς. Η μάχη για το εκλογικό κοινό, παίζεται και στα δύο πεδία με άνισους όρους για την κάθε πλευρά. Τα θεσμικά media ταυτίζονται με την κυβέρνηση, στις ψηφιακές πλατφόρμες επικοινωνίας, βρίσκονται και μιλούν οι άλλοι.
mediagr.org
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου