Η «έμπειρη» (Μακρή) τον ειδοποίησε επίσης νωρίτερα.
Σε ρόλο «προξενήτρας» ο Πρετεντέρης.
Ο ρόλος τριών ακόμη δημοσιογράφων...
«Τους δίνει όλους ο Λοβέρδος στο βιβλίο του», υποστηρίζει η εφημερίδα «Δημοκρατία» και το χαρακτηρίζει «τον καλύτερο οδικό χάρτη που έχει κυκλοφορήσει για ΔΙΑΠΛΟΚΗ στη χώρα μας».
Στη συνέχεια η εφημερίδα αναρωτιέται γιατί την ομολογεί κι αναφερόμενη στις σχέσεις του με τους δημοσιογράφους, φίλους του, όπως υποστηρίζει, χαρακτηρίζει τη δημοσιογραφία σκλάβα του πολιτικού ανδρός.
«Οι φίλοι»
«Τη Novartis, λοιπόν, δεν την είχα ακουστά. Τηλεφώνησα από περιέργεια στον εκδότη του iefimerida, προσωπικό μου φίλο, Χρήστο Ράπτη, και τον ρώτησα φιλοπερίεργα αν η υπόθεση αφορούσε κάποιον πολιτικό εναντίον του οποίου διεξαγόταν έρευνα στις ΗΠΑ. Οπως συνήθως συνέβαινε, το τηλέφωνο με τον Χρήστο Ράπτη κατέληξε σε τρανταχτά γέλια, που ενόχλησαν τα παιδιά μου».
Ο Χρήστος Ράπτης δεν ήταν ο μόνος προσωπικός φίλος του Λοβέρδου, ούτε ο μόνος που έσπευσε να τον βοηθήσει όταν οι διωκτικές Αρχές δημοσιοποίησαν το ενδεχόμενο εμπλοκής του στο σκάνδαλο Novartis. Απλά καθένας είχε αναλάβει ένα διαφορετικό πόστο σε αυτό το έργο, σύμφωνα με τα λεγόμενά του. Για παράδειγμα:
■ Στη δημοσιογράφο του δικαστικού ρεπορτάζ Ιωάννα Μάνδρου αποδίδει τον ρόλο της κλήσης…. έγκαιρης προειδοποίησης: «Η Ιωάννα Μάνδρου “ήταν ο άνθρωπος που με ενημέρωσε για την κλήση μου, το όργανο του κράτους ήλθε ώρες μετά”».
■ Στην Κάτια Μακρή αποδίδει επίσης τον ίδιο ρόλο: «Πηγαίνοντας οδικώς στη Νιγρίτα, περνώντας από ένα χωριό, μου τηλεφώνησε η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή και μου ανακοίνωσε την κλήση μου ως υπόπτου».
■ Στον Γιάννη Πρετεντέρη αποδίδει τον ρόλο του ανθρώπου που του έκλεινε ραντεβού: «Παρακάλεσα τον Γ. Πρετεντέρη να με φέρει σε επαφή και με τους δύο (σ.σ.: Παπασταύρου – Μιωνή) και εκείνος ανταποκρίθηκε χωρίς καθυστέρηση». Στα δημοσιεύματα του Γιάννη Πρετεντέρη, εξάλλου, αποδίδει και το… εύρημα του διδύμου Σάμπυ Μιωνή – Σταύρου Παπασταύρου (της «λίστας Λαγκάρντ»), ώστε το κατηγορητήριο να διευρυνθεί στην Προανακριτική. Φυσικά, το εγχείρημα είχε τη σύμφωνη γνώμη τόσο του Τάσου Καραμήτσου, ιδιοκτήτη του «Πρώτου Θέματος», όσο και του Ράπτη ξανά.
■ Στον Τάσο Τέλλογλου αποδίδει τον τεχνικό ρόλο κωδικοποίησης των πληροφοριών: «Εντύπωση, όμως, μου έκαναν οι πληροφορίες που είχε συστηματοποιήσει ο Τάσος Τέλλογλου. Δεν είχε μάθει μόνο ποιος έλεγε τι, αλλά ήξερε και τεχνικές λεπτομέρειες για τα φάρμακα».
■ Στον Τάσο Καραμήτσο αποδίδει τον ρόλο του ανθρώπου που φρόντιζε να τον ενημερώνει για τη θεματολογία της εφημερίδας του, από την οποία θα μπορούσε να βοηθηθεί: «Σήμερα έχουμε πρωτοσέλιδο αναφορές-καταπέλτη του Αγγελή για τις παρανομίες “Ρασπούτιν”-Τουλουπάκη».
■ Στον διευθυντή της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» Παναγιώτη Λάμψια αποδίδει τον ρόλο του ανθρώπου που φρόντιζε για τη δημόσια εικόνα του: «Μας υποστήριζε με όλες τους τις δυνάμεις από την πρώτη στιγμή. Παραχώρησα μια συνέντευξη που έγινε το κυρίως θέμα της εφημερίδας»...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου