Μακραίνει η «μαύρη» λίστα των υγειονομικών υπαλλήλων που νόσησαν από κορωνοϊό και καταλήγουν.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, πρόκειται για προϊσταμένη του τμήματος προσωπικού και μητέρα δύο παιδιών.
Η 51χρονη είχε εισαχθεί στη ΜΕΘ στις 18 Νοεμβρίου.
Ο ίδιος αναφέρει πως η γυναίκα «προφανώς προσβλήθηκε από τον ιό στην επαφή που έχει καθημερινά το τμήμα με χιλιάδες συναδέλφους και πολίτες».
Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ζητάει από την κυβέρνηση να προωθήσει νομοθετική διάταξη να θεωρείται εργατικό ατύχημα ο θάνατος των υγειονομικών και να θεωρούνται θύματα πολέμου για να μπορούν να αποζημιωθούν οι οικογένειες και να λάβουν σύνταξη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«ΠΕΘΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ 11ος ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ. ΑΜΜΕΣΑ ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΘΥΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ.
Δεν προλαβαίνουμε πιά να μετράμε νεκρούς συναδέλφους. Νέοι άνθρωποι της πρώτης γραμμής. Μην ψάχνετε υποκείμενα νοσήματα. Είναι ιεροσυλία στη μνήμη τους. Εφ όσον όλοι οι νεκροί συνάδελφοι εργάζονταν και δεν είχαν άδεια ειδικού σκοπού σημαίνει ότι δεν εντάσσονται στις ευπαθείς ομάδες. Θρηνούμε σήμερα μία Διοικητική υπάλληλο 51 χρονών με δύο παιδάκια από το νοσοκομείο της Καβάλας. Προϊσταμένη του τμήματος προσωπικού η οποία προφανώς προσβλήθηκε από τον ιό στην επαφή που έχει καθημερινά το τμήμα με χιλιάδες συναδέλφους και πολίτες.
Νοσηλευόταν σε κλινική κορωνοϊού του νοσοκομείου και στις 18/11 εισήχθη στη ΜΕΘ
Εξέπνευσε στο νοσοκομείο που εργαζόταν.
Συλλυπητήρια στην οικογένειά της και τους συναδέλφους. Χάνουν τα λόγια το νόημα τους πιά να μιλάμε συνεχώς για μέτρα ατομικής προστασίας, για τήρηση των δεσμεύσεων. Η κυβέρνηση θα πρέπει τώρα να προωθήσει νομοθετική διάταξη να θεωρείται εργατικό ατύχημα ο θάνατος των συναδέλφων. Να θεωρούνται θύματα πολέμου. Για να μπορούν να αποζημιωθούν οι οικογένειες και να λάβουν σύνταξη»...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου