Δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο μπορεί να βρεθούν κάτω από το όριο της φτώχειας λόγω της πανδημίας το κορονοϊού, ενώ... το παγκόσμιο ΑΕΠ μπορεί να μειωθεί κατά 4,4%. Την προειδοποίηση αυτή απηύθυνε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών της APEC (Οικονομική Συνεργασία Ασίας-Ειρηνικού).
«Ανησυχητικές τάσεις παρατηρούνται στην οικονομία και τον κοινωνικό τομέα. Εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής και της οικονομικής αναταραχής κάτω από το όριο της φτώχειας κινδυνεύουν να βρεθούν δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπων», δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας.
Επίσης, ανέφερε ότι το συνολικό ΑΕΠ των χωρών Ασίας Ειρηνικού μειώθηκε κατά 2,5%, ενώ είπε πως η χώρα του έχει ήδη συσσωρεύσει μια αξιοσημείωτη επιστημονική και κλινική εμπειρία στον τομέα της αντιμετώπισης του κορονοϊού. Αναφερόμενος στα εμβόλια Sputnik-V και EpiVacKorona, τόνισε ότι «είναι ασφαλή και αποτελεσματικά», όπως και ότι ολοκληρώνονται οι δοκιμές του τρίτου ρωσικού εμβολίου.
«Η διευθέτηση της κρίσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ είναι σημαντική»
Επίσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε σήμερα ότι η διευθέτηση της κρίσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ έχει σημασία για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας του.
«Για εμάς, για τη Ρωσία, οι διενέξεις αυτού του είδους και η διευθέτησή τους έχουν ιδιαίτερη σημασία, δεν είναι κενά λόγια, και έχω υπ’ όψιν μου ότι στην Ρωσία ζουν εκατομμύρια Αρμένιοι και Αζέροι», τόνισε ο Πούτιν στην κυβερνητική σύσκεψη με θέμα την ειρηνευτική δύναμη που αναπτύχθηκε στην περιοχή.
Τέλος, σημείωσε ότι «τη Ρωσία με το Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία συνδέουν μακραίωνες σχέσεις» και «αυτό για μας έχει μια εσωτερική πολιτική διάσταση και μεγάλο ενδιαφέρον από την άποψη των εγγυήσεων της εσωτερικής ασφάλειας, από την άποψη της πολιτικής».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου