Κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής αντιπαρέβαλε την κράτηση του...
14χρονου μαθητή από το Χαλάνδρι με την εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας στην δίκη της Χρυσής Αυγής και ζήτησε από την υπουργό Παιδείας να πάρει θέση. Η Νίκη Κεραμέως παρέπεμψε τον Γ. Δελή στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που παραπέμπει στην πρώτη ανακρίτρια του τμήματος ανηλίκων.
Καμία έκπληξη. Η αλήθεια είναι ότι τα όρια μεταξύ πολιτικής παιδείας και πολιτικής δημόσιας τάξης είναι πλέον δυσδιάκριτα. Η Κεραμέως θα μπορούσε κάλλιστα να είναι στη θέση του Χρυσοχοϊδη και το αντίστροφο. Γιατί η αγωνία του υπουργείου Παιδείας είναι βασικά ο έλεγχος και η πάταξη όσων αντιδρούν στις πολιτικές που εφαρμόζονται.
Έχουν γίνει καταγγελίες για αναίτιες προσαγωγές, για ελέγχους εκφοβιστικού χαρακτήρα, για χημικά και κρότου λάμψης προκειμένου να διαλυθούν οι μαθητές στις συγκεντρώσεις, για τραμπουκισμούς από άνδρες των ΜΑΤ. Εχουν δημοσιοποιηθεί βίντεο και ηχητικά ντοκουμέντα που τεκμηριώνουν παραβιάσεις δικαιωμάτων μαθητών που μετέχουν στις κινητοποιήσεις. Αλλά η Νίκη Κεραμέως δεν έχει ενδιαφερθεί ποτέ. Οπως δεν ενδιαφέρθηκε ούτε για την πολυήμερη κράτηση των μαθητών στην ΓΑΔΑ.
Τη «γραμμή» δίνει ο Αδωνις Γεωργιάδης που φωνάζει στα κανάλια «μα είναι δυνατόν η αστυνομία να συλλάβει μαθητή χωρίς να του έχει βρει τίποτα και να τον κατηγορούν για κακούργημα χωρίς στοιχεία;». Και τι δεν έχουν ακούσει οι μαθητές από στελέχη της ΝΔ: «αλητάκια», «φίδια» και «πίθηκοι», είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς.
Οταν δολοφονήθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος, πριν βγει το βίντεο με το φονικό λυντσάρισμα, η αστυνομία μιλούσε για τον «θανάσιμο αυτοτραυματισμό ενός ληστή». Και πιο πρόσφατα όταν δοκίμασε την αστυνομική βία και αυθαιρεσία η οικογένεια Ινδαρέ τα καθοδηγούμενα από τη αστυνομία fake news έκαναν λόγο για συνδρομή στην γειτονική κατάληψη και για επιθέσεις στην αστυνομία.
Είναι μόνο δύο παραδείγματα που θα μπορούσαν να επικαλεστούν οι δημοσιογράφοι που έχουν απέναντί τους τον Αδωνι Γεωργιάδη για να απαντήσουν στο «μα είναι δυνατόν...;» Ναι, είναι δυνατόν.
Οπως επίσης είναι δυνατόν να θεωρείται από την υπουργό Παιδείας «κανονικό» το να κρατούνται στη ΓΑΔΑ μαθητές γυμνασίου και λυκείου χωρίς να έχουν διαπράξει κάποιο έγκλημα.
Αν δεν είναι έτσι τα πράγματα, καλό θα ήταν να εξηγήσουν οι αρχές ποιο είναι το κακούργημα του 14χρονου και γιατί κρίθηκε τόσο επικίνδυνος. Για να καταλάβουμε πώς ο σύλλογος γονέων του σχολείου του πήρε τόσο ξεκάθαρα θέση υπέρ της αθωότητάς του.
Καλό θα ήταν επίσης να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα της επιτροπής Αλιβιζάτου για την αστυνομική βία που εδώ και αρκετούς μήνες παραμένει στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη προς αξιολόγηση.
Ο Ζόζεφ Κ., στη Δίκη του Φραντς Κάφκα, δεν έμαθε ποτέ γιατί συνελήφθη και γιατί δικάστηκε, έφτασε μέχρι το τέλος χωρίς να ξέρει για ποιο λόγο κατηγορείται. Οι μαθητές που κρατήθηκαν στη ΓΑΔΑ δεν έχουν κοινά μαζί του εκτός από ένα: Το βίωμα του παραλογισμού απέναντι σε μια αυταρχική εξουσία...
tvxs.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου