18.8.20

«Να είναι πιο προσεκτικός, δεν έχουμε όλοι μνήμη χρυσόψαρου»...

Μπίστης: Ότι με ενοχλούσε στο ΠΑΣΟΚ αποχωρείΣτην αντεπίθεση κατά Κοτζιά ο Μπίστης...

Στην αντεπίθεση κατά του Νίκου Κοτζιά πέρασε ο Νίκος Μπίστης, στον απόηχο της κριτικής του πρώην υπουργού Εξωτερικών στις θέσεις που εξέφρασε η...
ομάδα των «53+» του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του με τίτλο «Οφειλόμενη απάντηση στον Νίκο Κοτζιά . Και μερικές γενικότερες σκέψεις για τα ελληνοτουρκικά», ο κ. Μπίστης συνιστά στον πρώην ΥΠΕΞ «να είναι πιο προσεκτικός γιατί δεν έχουμε όλοι μνήμη χρυσόψαρου και η κατηγορία αυτή τον συμπεριλαμβάνει», υπενθυμίζοντας ότι «ήταν σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου».

«Μας αποκαλεί ο Κοτζιάς «παρεάκι». Εντάξει, δεν αντιμετωπίζουμε τον κόσμο από το ύψος ενός κραταιού κόμματος όπως το «Πράττω», του οποίου προϊσταται. Είμαστε όμως εκείνη η παρέα που όταν το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο κατήγγειλε την συμφωνία των Πρεσπών βγήκαμε μπροστά και υποστηρίξαμε με σθένος την Συμφωνία και τους πρωταγωνιστές της. 

Μαζί και τον Νίκο Κοτζιά του οποίου αναγνωρίσαμε την συμβολή επί του συγκεκριμένου, παρά τις σοβαρές αντιρρήσεις που είχαμε για τον γενικότερο τρόπο που αντιμετώπιζε τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής με πρόσφατες τις άστοχες παρεμβάσεις του στο Κυπριακό. Αντιθέτως συγκρουστήκαμε με φίλους και παλιούς συντρόφους οι οποίοι από το αντιΣΥΡΙΖΑ πάθος τους αντέστρεψαν ή στραμπούληξαν τις απόψεις τους. Τότε ο Νίκος Κοτζιάς δεν είχε πρόβλημα με το «παρεάκι» που έσπαγε την απομόνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα θυμήθηκε ότι είμαστε σημιτικοί και νεοσυριζαίοι», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο κ. Μπίστης.

Δείτε όλη την ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: