23.8.20

Οι ντίβες του Ιονίου...


Εδώ, στην πιο γαλάζια ίσως θάλασσα της Μεσογείου, αναζητούμε δημοφιλείς και εξωτικές παραλίες που αποκαλύπτουν την ανεπανάληπτη μαγεία της θαλασσινής Ελλάδας.
Κάθε καλοκαίρι όλα τα φώτα τις δημοσιότητας και οι φακοί των φωτογράφων απ’ όλο τον κόσμο στέφονται επάνω τους. Τον...
Αύγουστο εδώ παρατηρείται το αδιαχώρητο από λουόμενους, εκδρομικά πλοιάρια, σκάφη αναψυχής και γιοτ διασημοτήτων που συνωστίζονται σε θάλασσα και ακτή για μια πρόσκαιρη θέση στον παράδεισο!

Το καλοκαίρι αυτό –πανδημίας γαρ– είναι πολύ διαφορετικό, έτσι αν για ευνόητους λόγους αποφεύγατε μέχρι τώρα να επισκεφθείτε αυτές τις ονειρεμένες ακρογιαλιές, τώρα είναι μια ευκαιρία να απολαύσετε αξέχαστες βουτιές στα εξωτικά, κρυστάλλινα νερά τους χωρίς την υπερβολική φασαρία και τον άκρατο συνωστισμό που παρατηρούνται εδώ άλλες χρονιές.

Απόδραση στο γαλάζιο λοιπόν! Πάμε Ιόνιο…


🔴 ΖΑΚΥΝΘΟΣ  Ναυάγιο



Ο θρύλος της παραλίας «Ναυάγιο» δημιουργήθηκε όταν το 1982, το τσιγαράδικο πλοίο «Παναγιώτης» που μετέφερε παράνομα τσιγάρα από την Τουρκία τσακίστηκε στα βορειοδυτικά βράχια του νησιού. Από τότε ο Αϊ-Γιώργης, η παραλία δηλαδή όπου προσάραξε, έγινε διάσημη.

Το άγριο τοπίο με τους κάθετους γκρεμούς, αλλά και το μοναδικό νερωμένο γαλάζιο των ακτών του Ιονίου συνθέτουν το σκηνικό μιας από τις πιο πολυφωτογραφημένες θαλασσινές γωνιές της Ελλάδας!

Είναι γεγονός, Ζάκυνθος και Ναυάγιο πάνε πακέτο! Ετσι λοιπόν, στην απίστευτη αυτή ακρογιαλιά θα πρέπει να έρθετε οπωσδήποτε, μόνο, όμως, με εκδρομικό σκάφος από τα δεκάδες που ξεκινούν από κάθε σημείο του νησιού, αφού στο σημείο δεν φτάνουν δρόμοι.

Η διάσημη παραλία κρύβεται πίσω από άγρια, λευκά βράχια και γκρεμίσματα που ζαλίζουν. Είναι αμμουδερή με βαθιά γαλανόλευκα νερά και αρκετά ζεστή όταν τα βράχια δεν ρίχνουν σκιά.

Εδώ το καλοκαίρι γίνεται ένα πραγματικό πανηγύρι, καθώς επισκέπτες από όλο τον κόσμο συρρέουν για να δουν και να κολυμπήσουν στην πιο γνωστή και πολυφωτογραφημένη παραλία της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο φετινός Αύγουστος όμως, με τη μειωμένη εισροή ξένων τουριστών κατά 60%, προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για να δείτε το Ναυάγιο χωρίς να… ποδοπατηθείτε.

Κοντινότερο σημείο πρόσβασης είναι το λιμανάκι Πόρτο Βρώμη (30 λεπτά με το καΐκι). Αν πάλι θέλετε απλώς να δείτε από ψηλά αυτό το μοναδικό θαλασσινό υπερθέαμα, θα πρέπει να πάτε στο ορεινό χωριό Αναφωνήτρια (30 χλμ. από Ζάκυνθο) και από εκεί να ακολουθήσετε τις ταμπέλες που θα σας βγάλουν στη διαμορφωμένη πλατφόρμα απ’ όπου φαίνεται ο όρμος του Ναυαγίου από ψηλά.

🔴 ΚΕΡΚΥΡΑ Δράστης & Λογγάς



Στο βορειοδυτικότερο άκρο του νησιού των Φαιάκων βρίσκεται το ακρωτήρι Δράστης με τους παράξενους, αργιλώδεις, γεωλογικούς σχηματισμούς. Ανάμεσα στα σμιλεμένα από το κύμα λευκά βράχια, αποκαλύπτονται μικρές εκτυφλωτικές αμμουδιές και νερά που αλλάζουν αποχρώσεις, ανάλογα με τον κυματισμό της θάλασσας και τη θέση του ήλιου. Τον χειμώνα οι βόρειοι άνεμοι χτυπούν ανελέητα αυτό το άκρο της Κέρκυρας, όμως σπάνια το καλοκαίρι ξεπερνούν τα 3-4 Μποφόρ.

Ξεκινώντας από το πασίγνωστο Σιδάρι, φτάνετε στο κοντινό χωριό Περουλάδες (40 χλμ. από Κέρκυρα) και από εκεί ύστερα από 1.500 μέτρα δρόμου καταλήγετε στο ακρωτήρι (προσοχή, το μονοπάτι για να κατεβείτε στη θάλασσα είναι αρκετά απότομο).

Από Περουλάδες μπορούμε εύκολα να προσεγγίσουμε την παραλία Λογγάς, μια ακόμη μοναδικής ομορφιάς τοποθεσία της βορειοδυτικής Κέρκυρας που αποτελεί τη φυσική συνέχεια της ακτογραμμής προς Νότο, από το ακρωτήρι Δράστης.

Και εδώ το γεωλογικό μοτίβο είναι ίδιο με αυτό του ακρωτηρίου Δράστης. Οι απότομες κατακρημνίσεις της ακτής (προσοχή στις κατολισθήσεις) δημιουργούν λίγα μέτρα εντυπωσιακής παραλίας που είναι σπάνια για τα μεσογειακά δεδομένα. Από τη δυτική άκρη του χωριού Περουλάδες θα περπατήσετε ώς το τέλος του δρόμου και στη συνέχεια ακολουθώντας τα σκαλοπάτια θα φτάσετε στο ακροθαλάσσι. Το απίστευτο αυτό γκρεμισμένο σκηνικό που παραπέμπει σε ακτές του Ατλαντικού έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές ως φόντο για διάφορες διαφημίσεις. Η παραλία συνήθως έχει έντονο κυματισμό, φημίζεται όμως για το όμορφο ηλιοβασίλεμά της.

Δείτε όλα τα μέρη ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: