Κι ενώ περιμέναμε κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας για τα οσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο Αιγαιο και μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μας είχε προϊδεάσει για κυρώσεις «που θα δάγκωναν», δημιουργώντας ανάλογο κλίμα, εν τούτοις η ΕΕ δια του άτυπου συμβουλίου των ΥΠΕΞ επαναβεβαίωσε...
σήμερα (χθες), δυστυχώς, την προκλητική ανοχή στην Τουρκία. ΔΕΝ υπήρξε λοιπόν καμία συγκεκριμένη κίνηση προς την κατεύθυνση της άμεσης επιβολής κυρώσεων και παρέπεμψε στην σύνοδο κορυφής στο τέλος Σεπτεμβρίου, ένα επικίνδυνα μακρύ διάστημα και το μόνο που έγινε, σήμερα, πέραν από τις αυτονόητες φραστικές καταδίκες της τουρκικής στάσης, παρουσίαστηκαν, λέει, ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ, κυρώσεις που θα μπορούσαν να συζητηθούν στην Σύνοδο Κορυφής.
Αυτό αποτελεί σίγουρα μια προβληματική εξέλιξη που ενδεχομένως να αποθρασύνει την τουρκική πλευρά. Είναι αυτονόητο πως τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για άκρατη κριτική και προπάντων για αντιπολίτευση, όμως δεν μπορεί να μην επισημάνει κανεις τα λάθος μηνύματα που εκπέμπει η κυβέρνηση όταν δεν παραδέχεται ρητά αν υπάρχει παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από την πλεύση και τις όποιες έρευνες του Ουρουτς Ρεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και μιλά μόνο για προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας. Να σημειωθεί εδώ η παραίτηση του συμβούλου Ασφαλείας του Πρωθυπουργού με αφορμή τα οσα δήλωσε περί ερευνών του τουρκικούς σκάφους. Ευλόγως, λοιπόν διερωτάται κανεις, πήγαμε στο άτυπο συμβούλιο των ΥΠΕΞ υποστηρίζοντας απλά ότι ζητάμε κυρώσεις για την προκλητική στάση της Τουρκίας και όχι για παραβίαση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων; Ας μας απαντήσει η κυβέρνηση γιατί όσες φορές, ακόμα και σήμερα, ρώτησα κυβερνητικά στελέχη, σαφή απάντηση δεν πήρα.
Γιάννης Στρατάκης (FB)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου