17.8.20

Κλείνουν τα κέντρα διασκέδασης στην Ιταλία...

Κλείνουν τα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης στην ΙταλίαΟ φόβος για εξάπλωση του κορονοϊού οδηγεί την κυβέρνηση της Ιταλίας να λάβει σκληρά μέτρα βάζοντας στο στόχαστρο κυρίως τους νέους. 

Με διάταγμα που υπέγραψε το βράδυ της Κυριακής ο...
υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα αποφασίστηκε το κλείσιμο όλων των νυκτερινών κέντρων και τη χρήση μάσκας στους πολυσύχναστους δημόσιους χώρους.

Ο Ιταλός αξιωματούχος μίλησε για απαραίτητες «θυσίες» προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία στα μέσα Σεπτέμβρη.

«Μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα, οφείλουμε να ανοίξουμε και πάλι τα σχολεία και τα πανεπιστήμια με κάθε ασφάλεια. Και δεν μπορούμε να κάνουμε λάθος. (...) Αυτό θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά μας και οφείλουν να το συνειδητοποιήσουν όλοι, αρχίζοντας από τους νέους», δήλωσε ο Σπεράντσα σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα La Repubblica.

Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από σήμερα και και αφορά εκτός από τα νυκτερινά κέντρα και χώρους σε παραλίες που τελούνται πάρτι. Η χρήση μάσκας σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους θα είναι υποχρεωτική από τις 18.00 έως τις 06.00.

Η μέση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ιταλία έχει πέσει στα 39 έτη τις τελευταίες εβδομάδες «εξ ού και η ανάγκη να δοθεί ένα σήμα», δήλωσε ο Σπεράντσα.

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως δεν θέλει «να ποινικοποιήσει τους νέους» αντιθέτως, απ' αυτούς ζητά ένα χέρι βοήθειας για να κρατηθεί η μετάδοση της νόσου υπό έλεγχο.

Η εικόνα στην Ιταλία είναι σε γενικές γραμμές αρκετά καλή με τον τελευταίο απολογισμό να μετρά 479 νέες περιπτώσεις...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: