18.8.20

Τα σπασμένα της πανδημίας πληρώνουν με «εθελούσια έξοδο» 7.000 εργαζόμενοι...

Την κατάργηση 7 χιλιάδων θέσεων εργασίας σε βάθος τριών μηνών ανακοίνωσε η αγγλική πολυεθνική Marks and Spencer, που δραστηριοποιείται στον χώρο της πώλησης ρούχων και απασχολεί περισσότερους από 80.000 εργαζόμενους,. Η εταιρία επικαλούμενη τις...
οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, είχε ήδη από τον Ιούλιο εκδηλώσει τις προθέσεις της να φορτώσει τα βάρη στους ίδιους τους εργαζόμενους και βρίσκοταν σε διαβουλεύσεις με το συνδικαλιστικό φορέα τους.

Η εταιρία, σύμφωνα με όσα μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάνει λόγο για προγράμματα εθελούσιων εξόδων με ταυτόχρονη προώθηση της πρόωρης συνταξιοδότησης ορισμένων εργαζομένων.

Έχει μάλιστα εκδηλωθεί η πρόθεση να μειωθεί ο αριθμός των αγορών με φυσική παρουσία και να ενισχυθούν τα προγράμματα εξυπηρέτησης πελατών μέσω ηλεκτρονικών αγορών. Η εν λόγω απόφαση δημιουργεί σαφείς προβληματισμούς σχετικά με ενδεχόμενη απόλυση επιπλέον εργαζομένων, δεδομένης της αλλαγής του μοντέλου αγοράς που προωθεί η εταιρία.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η εταιρία προ μηνών είχε προαναγγέλλει την απόλυση 950 εργαζομένων που απασχολούνται σε καταστήματα και γραφεία της εταιρίας που κινδύνευαν να κλείσουν...

Πηγή:thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: