19.7.20

O Μητσοτάκης κάνει τον υπουργό, ο Θεοχάρης τον… Σουηδό...


Σίγουρα είναι εντυπωσιακή η πορεία που ακολούθησε η διενέργεια των τεστ από τη πρώτη στιγμή στη χώρα μας, ακολουθώντας τη σύσταση του ΠΟΥ: «test, test, test». Κάτι που δεν έπαψα να τονίζω σε προηγούμενα δημοσιεύματα.

Δεν μπορεί να μην εντυπωσιαστεί κανείς με την...
επίδοση των συνεργείων του ΕΟΔΥ στο διάστημα του Ιουνίου:



Αλλά και τη συστηματική δουλειά που έκαναν μέχρι στιγμής μέσα στον Ιούλιο.



Εάν θεωρήσουμε λοιπόν ότι οι δραστηριότητες του Ιουνίου έφεραν τα «πολύ καλά» (!!!) αποτελέσματα του Ιουλίου, που εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κάποιος στο διάγραμμα που ακολουθεί, επειδή ανιχνεύοντας ακούραστα τον ιό σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, φαίνεται ότι κατάφεραν να περιχαρακώσουν την επιδημία (!!!) τότε τι θα μπορούσαμε να συμπεράνουμε από το έργο που επιτελέστηκε μέχρις στιγμής μέσα στον Ιούλιο;





Προφανώς αυτό που αναδεικνύεται είναι ότι η «στρατηγική» αυτή επέφερε τουλάχιστον τριών ειδών καρπούς.

Στον μεν SARS - COV - 2, προσέφερε κατάλληλο έδαφος προκειμένου να συνεχίσει να αυξάνεται, υποβόσκοντας ανενόχλητα.

Σε εμάς εξασφάλισε την πλήρη άγνοια για την πραγματική έκταση της επιδημίας στη χώρα, με αποτέλεσμα να ψάχνουν σήμερα οι «ειδικοί»  επιδημιολόγοι να βρουν την προέλευση των «ορφανών» ή καλλίτερα των «ασυνόδευτων» κρουσμάτων, φροντίζοντας βέβαια να εκφράζουν τις όψιμες ανησυχίες τους, σε συνδυασμό με την ακλόνητη επιστημονική τεκμηρίωση, ότι επρόκειτο δήθεν για κάτι απρόβλεπτο.

Σε άλλους όμως - κι αυτό είναι το κυριότερο - «εξασφάλισε» τις δάφνες της «επιτυχίας» από μια «υποδειγματική» διαχείρηση της πανδημίας, καθιστώντας την Ελλάδα «ασφαλή τουριστικό προορισμό».

Ωστόσο, μάλλον αυτό το τελευταίο φαίνεται ότι είναι το κυριότερο, αν κρίνω από την έκταση, τον τρόπο και τα μέσα (οικονομικά και άλλα), που έχουν διατεθεί και εξακολουθούν να διατίθενται για την καμπάνια που αφορά τη προσέλκυση τουριστών.

Επομένως η «πολιτική» του ΕΟΔΥ απετέλεσε και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο, προκειμένου να στοιχειοθετηθεί ένα νέο «success story», στο οποίο  η επιστροφή στην «κανονικότητα» συνδυάζεται με τη «τουριστικότητα».

εωρώ ότι παράλληλα η φράση αυτή εκφράζει απόλυτα και τη σύγχρονη συνεχώς αυξανόμενη τάση, «επικαιροποίησης» της ελληνικής γλώσσας, ώστε πολύ σύντομα οι περισσότερες λέξεις θα καταλήγουν σε «-οτητα», εκφράζοντας αναμφίβολα την ωριμότητα του πολιτικού μας δυναμικού.

Ίσως όμως να υπάρχουν σκέψεις για την μετεξέλιξη του ΕΟΔΥ σε τουριστικό οργανισμό με ενισχυμένες αρμοδιότητες υγειονομικού ενδιαφέροντος. Δεν πρέπει να είναι μακρυνή η προοπτική αυτή. Το πρότυπο ήδη υπάρχει, αν κρίνει κανείς από την «αξιοποίηση» του κου Τσιόδρα. Αυτή είναι πασιφανής από το γεγονός ότι το διαφημιστικό φυλλάδιο της Aegean, το Blue φιλοξενεί ανάμεσα σε σελίδες με τις πληρωμένες διαφημίσεις και το προφίλ, του κου καθηγητή.




 Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Θανάση Παπαγεωργίου, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: