Η διαμάχη της διοίκησης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας με το Νίκο Κακλαμανάκη θα λυθεί πλέον στα πολιτικά δικαστήρια. Ο επίσημος φορέας του αθλήματος ζητά από τον αθλητή να...
καταβάλει 100.000€ ως αποζημίωση για την σπίλωση της εικόνας του.
Θυμίζουμε πως τον περασμένο Νοέμβριο και στο πλαίσιο της συζήτησης του αθλητικού νόμου, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κάλεσε μεταξύ άλλων αθλητών και τον Νικόλα Κακλαμανάκη, προκειμένου να τοποθετηθούν σχετικά.
Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, υποστήριξε ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, την πεποίθηση, πως με τον νέο αθλητικό νόμο, θα αντιμετωπισθούν παθογένειες, οι οποίες ταλανίζουν τον αθλητισμό της χώρας μας εδώ και δεκαετίες. Τα παραδείγματα που χρησιμοποίησε ο Κακλαμανάκης δυσαρέστησαν τους επί τρεις δεκαετίες διοικούντες την ΕΙΟ, οι οποίοι στα τέλη Νοεμβρίου 2019 του απέστειλαν εξώδικο και λίγους μήνες μετά, τον Ιούνιο, κατέθεσαν την αγωγή στα πολιτικά δικαστήρια εναντίον του.
Όπως είναι φυσικό, ο «Γιός του Ανέμου» δεν μπορεί να πιστέψει ότι η διοίκηση της ΕΙΟ έφθασε σ΄αυτό το σημείο. Η πραγματικότητα, είναι πως ο Κακλαμανάκης, κατέθεσε την άποψη ενός Ολυμπιονίκη αθλητή που αγωνιά για το άθλημά του, στον ναό της Δημοκρατίας και στο πλαίσιο της ελευθερίας του λόγου, όπως όφειλε να κάνει ως πολίτης και ως εξέχων αθλητής.
Κι εδώ προκύπτει το εξής εύλογο ερώτημα: Στην περίπτωση που οι διοικούντες την ΕΙΟ, θεώρησαν ότι ο Κακλαμανάκης υπέπεσε σε παράπτωμα, για ποιόν λόγο δεν χρησιμοποίησαν τους πειθαρχικούς μηχανισμούς και τα αρμόδια αθλητικά όργανα, προκειμένου να εξετασθεί ενδεχόμενο παράπτωμα;
Όταν μάλιστα η ίδια διοίκηση υποχρεώνει τους αθλητές των εθνικών ομάδων να δηλώσουν ότι υπάγονται αποκλειστικά στη δικαιοδοσία των αθλητικών πειθαρχικών οργάνων και να παραιτηθούν από το δικαίωμα της προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια. Ο διασυρμός στα πολιτικά δικαστήρια του «Γιού του Ανέμου», του αθλητή ο οποίος έβαλε το άθλημα της ιστιοπλοΐας σε κάθε ελληνικό σπίτι, η προσπάθεια «αποκαθήλωσης» του προτύπου πολλών αθλητών και νέων ανθρώπων, δεν αποτελεί μόνο κατάφορη αδικία απέναντι στον ίδιο τον Κακλαμανάκη αλλά πολύ περισσότερο, δυσφημεί το άθλημα της ιστιοπλοΐας στην ελληνική κοινωνία.
Εάν, δε, ληφθεί υπ΄ όψιν το γεγονός, ότι κατά το παρελθόν σημαντικά παραπτώματα άλλων αθλητών, αντιμετωπίσθηκαν με ηπιότερους -σε κάθε περίπτωση- τρόπους από τους διοικούντες την ΕΙΟ, προκύπτει σοβαρός προβληματισμός σχετικά με τα κριτήρια που εφαρμόζει η διοίκηση της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας.
Πηγή sportsfeed.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου