Από τον διοικητή της ΕΥΠ στους διοικητές των νοσοκομείων και από τον Αντώνη Διαματάρη στον Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Κωνσταντίνο Λούλη, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετράει σε...
έναν χρόνο περισσότερες περιπτώσεις fake αριστείας απ’ όσες μπορεί να αντέξει.
Η σημερινή κυβέρνηση έκανε ουσιαστικό πολιτικό αίτημα και επικοινωνιακή σημαία την «αριστεία» το 2018, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο (στο πλαίσιο της ΔΕΘ) δήλωνε ότι η «αριστεία» και η «κοινωνική δικαιοσύνη» κρύβονται πίσω από το σύνολο σχεδόν των πολιτικών του προτάσεων. Εκεί ήταν που δεσμεύτηκε ότι θα σχημάτιζε μια «κυβέρνηση αρίστων», χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις κομματικές ταυτότητες του παρελθόντος.
Έκτοτε, η αριστεία έγινε βασικό προεκλογικό μήνυμα της Ν.Δ., επιχειρώντας έτσι να τραβήξει προς το μέρος της ένα κομμάτι της κοινωνίας που απεχθανόταν το κομματικό κράτος, τα ρουσφέτια, τις υπόγειες διαδρομές και την επιβράβευση των μετρίων εις βάρος των άξιων που δεν είχαν κομματική υποστήριξη. Το επικοινωνιακό τρικ της αριστείας πέτυχε σε μεγάλο βαθμό και έδωσε πόντους στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πολύ σύντομα όμως από την ανάληψη της εξουσίας αποδείχθηκε απλώς και μόνο μια επικοινωνιακή φούσκα και τίποτε περισσότερο. Μια πολιτική απάτη.
Αυτή η ροπή της κυβέρνησης προς την... αριστεία, έστω κι αν ήδη έχει αποδειχθεί επίπλαστη πέντε (5) φορές στον έναν χρόνο διακυβέρνησης της Ν.Δ., κορυφώθηκε πριν από λίγες μέρες όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς να καταθέσουν το αναγνωρισμένο πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του γενικού γραμματέα Τουρισμού Κ. Λούλη, επιχειρηματία και συγγραφέα που σε σχετικό πόνημά του αποδείχθηκε υμνητής της χούντας. Πτυχίο αναγνωρισμένο δεν βρέθηκε και δεν φαίνεται να υπάρχει κιόλας, μια και όπως παραδέχτηκε κι ο ίδιος ο κ. Λούλης «εγώ δεν είπα σε κανέναν ψέματα. Εχω τελειώσει αυτή τη σχολή. Δεν έχω κάνει αναγνώριση στο ΔΙΚΑΤΣΑ να μου πούνε τι αντιστοιχία είναι».
Η σχολή απ’ όπου πήρε μαθήματα ο κ. Λούλης είναι μια τεχνική σχολή στην Ελβετία, διάρκειας ενός έτους, που η παρακολούθησή της απέχει έτη φωτός από τον τίτλο πανεπιστημίου που απαιτεί ο νόμος για όσους κατέχουν τη θέση γενικού γραμματέα σε υπουργείο. Προς το παρόν, δεν έχει κατατεθεί τροπολογία ώστε να «συμμορφωθεί» ο νόμος με το βιογραφικό του κ. Λούλη. Ο κ. Πέτσας, από την πλευρά του, δήλωνε για άλλη μια φορά πως «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα Λούλη για την κυβέρνηση».
Αυτό το λένε και εφαρμογή του νόμου α λα καρτ. Μόνο που ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε άπειρες παρεμβάσεις του τα τελευταία χρόνια διατυμπάνιζε πως «ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται» και ότι εφαρμογή δεν μπορεί να γίνεται α λα καρτ. Προφανώς από αυτές τις μεγαλόστομες δηλώσεις εξαιρούνται οι περιπτώσεις προσωπικών φίλων της οικογένειας Μητσοτάκη, όπως είναι ο κ. Λούλης. Αλλά ο γ.γ. Τουρισμού δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Ας θυμηθούμε και τις υπόλοιπες...
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου