22.5.20

Πέθανε ο θρυλικός προπονητής του NBA και των Utah Jazz, Τζέρι Σλόαν...


Σε ηλικία 78 ετών έφυγε ένας από τους σπουδαιότερους προπονητές του NBA, ο Τζέρι Σλόαν, με μακρά θητεία στους Utah Jazz, όπου έμεινε για 23 χρόνια.

Τα...
τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς έπασχε από Πάρκινσον. Ήταν μέλος του NBA Hall of Fame από το 2009 και τέταρτος σε νίκες στην ιστορία του πρωταθλήματος.

Μετά από αξιοπρόσεκτη καριέρα σε Baltimore Bullets και Chicago Bulls, ο Τζέρι Σλόαν ασχολήθηκε με την προπονητική, ξεκινώντας από τους «ταύρους» όπου έμεινε έως το 1982, προτού ξεκινήσει η εποχή Μάικλ Τζόρνταν.


Ο Σλόαν μετακόμισε στη Utah το 1985 και ανέλαβε πρώτος προπονητής το 1988, ενώ παρέμεινε στον πάγκο των αγαπημένων του Jazz έως το 2011.

Με τους «μορμόνους» ο Τζέρι Σλόαν βρέθηκε δύο φορές στους τελικούς του NBA, έχοντας μία φοβερή ομάδα με τους «διόσκουρους» Τζον Στόκτον και Καρλ Μαλόουν, όμως ηττήθηκε και το 1997 και το 1998 από τους Bulls του Μάικλ Τζόρνταν.

Σημειώνεται, ότι μόλις πριν μερικές ημέρες ολοκληρώθηκε το ντοκιμαντέρ-φαινόμενο του ESPSN, The Last Dance, με τα δύο τελευταία επεισόδια να ασχολούνται κυρίως με τις μάχες των Bulls με τους Jazz του Τζέρι Σλόαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: