7.5.20

Lockdown στα στέκια της νεολαίας...


... με καταστολή, επιτήρηση και τιμωρία...
Γίνεται πλέον πιο ξεκάθαρο τι εννοούσαν ο πρωθυπουργός για τη «μερική κανονικότητα», τη «νέα καθημερινότητα» αλλά και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας με την «αυστηρή σύσταση προς τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους καθημερινά μεταξύ 12 το βράδυ και 6 το πρωί».

Σε...
ακόμα μια επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης, η οποία αποτελεί επικίνδυνο προμήνυμα για το τι μπορεί να ακολουθήσει το επόμενο διάστημα εις βάρος ατομικών και συλλογικών ελευθεριών, το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών στην πλατεία Αγ. Ιωάννου της Αγίας Παρασκευής, απωθώντας αρκετές δεκάδες νεαρόκοσμου που κάθονταν σε παγκάκια ή στέκονταν σε έναν υπαίθριο ανοιχτό χώρο χωρίς να τηρούνται πάντα οι αποστάσεις ασφαλείας.



Χθες η Αγία Παρασκευή γέμισε από νωρίς ένστολους και ασφαλίτες, στην πλατεία μπήκε λουκέτο -μέχρι νεωτέρας- από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί, ενώ παρόμοια σκηνικά, μικρότερης κλίμακας, εκτυλίχθηκαν τις τελευταίες μέρες σε Βόλο, Κηφισιά και Λάρισα (με λουκέτα σε μαγαζιά και προσαγωγές καταστηματαρχών).


Την ίδια ώρα τα περισσότερα ΜΜΕ αναπαρήγαγαν το κυβερνητικό αφήγημα για «υγειονομικές βόμβες στις πλατείες» σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας την ώρα που ομάδες ακροδεξιών αλωνίζουν σχεδόν ανενόχλητοι στη χώρα, καίγοντας ακόμα και εγκαταστάσεις όπου θα φιλοξενούνταν πρόσφυγες. Κι όλα αυτά λίγες μόλις μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία και ενώ διατηρούνται οι υπερπληθυσμοί κλειστών δομών ευάλωτων πληθυσμών. Ζητήματα για τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί πειστικές απαντήσεις ούτε από τους αρμόδιους επιδημιολόγους της χώρας, οι οποίοι εξέφρασαν και χθες την πάγια ανησυχία τους για τον συγχρωτισμό ανθρώπων γενικώς.

Για τα γεγονότα της Αγίας Παρασκευής οι αστυνομικές πηγές έκαναν λόγο για περίπου 400 νεαρούς «που είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία και έπιναν και οι οποίοι μόλις είδαν αστυνομικούς να φτάνουν στο σημείο, άρχισαν να πετούν εναντίον τους μπουκάλια και πέτρες».


Στις 9 Μαρτίου ο πνευμονολόγος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς υποστήριζε πως η φυματίωση δεν μεταδίδεται μέσω της Θείας Κοινωνίας...

Παράλληλα τα περισσότερα ΜΜΕ υιοθέτησαν πλήρως τη γραμμή του δημάρχου Αγ. Παρασκευής, Βασίλη Ζορμπά, ο οποίος ανέβαζε τον αριθμό των συγκεντρωμένων σε πάνω από 500 και ισχυρίστηκε πως οργανώθηκε αυτοσχέδιο πάρτι, πως η πλατεία αποτελεί «άβατο διακίνησης ναρκωτικών» και πως όσοι συγκεντρώνονται προέρχονται από άλλες περιοχές («Σπάτα, Παιανία, Χαλάνδρι, Αιγάλεω, Γλυκά Νερά, Νέα Ιωνία»).

Ο ίδιος, που φέρεται να κάλεσε τα ΜΑΤ, ζήτησε από τον πρωθυπουργό «να προστατεύσει την πόλη από την ευρύτατη διακίνηση ναρκωτικών και την εξάπλωση του κορονοϊού». Με λίγα λόγια ο ίδιος δήμαρχος, ο οποίος πριν από λίγες εβδομάδες είχε ισχυριστεί ότι μέσω της θείας μετάληψης δεν μεταδίδονται λοιμώδη νοσήματα, υποστηρίζει τώρα πως οι μη δημότες θα φέρουν τον κορονοϊό (και τα ναρκωτικά) στον «καθαρό» Δήμο της Αγίας Παρασκευής.

Σύμφωνα με όσα βίντεο κυκλοφόρησαν χθες αλλά και από μαρτυρίες κατοίκων της γειτονιάς και περαστικών, σε όλη την πλατεία δεν είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 150-250 άτομα (στην αιχμή), σε ομάδες-πηγαδάκια των 5-8 ατόμων (που πράγματι δεν τηρούσαν την απόσταση του 1,5 μέτρου), αριθμός ωστόσο πολύ μικρότερος από αυτόν που μαζεύεται συνήθως τα βράδια στη συγκεκριμένη πλατεία.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: