2.5.20

Το πρώτο «κρας τεστ» μετά το lockdown...


...για τις επιχειρήσεις...
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις επιχειρήσεις που έλαβαν το πράσινο φως για την επαναλειτουργία τους από την Δευτέρα (04/05). Το...
ωράριο λειτουργίας και τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρούνται γνωστοποίησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Οι επιχειρήσεις που θα ανοίξουν τις πόρτες τους είναι τα βιβλιοπωλεία, τα καταστήματα εμπορίου εφημερίδων και γραφικής ύλης, καταστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, τηλεποικοινωνιακού εξοπλισμού, αθλητικού εξοπλισμού, ανθοπωλεία, ΚΤΕΟ, κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες γυαλίσματος υποδημάτων, καθώς επίσης και η λειτουργία των καταστημάτων οπτικών και πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας. 

Ο Ν. Παπαθανάσης επανέλαβε τα μέτρα ασφαλείας (να τηρούν την αναλογία τετραγωνικών μέτρων, απόσταση θέσεων εργασίας, τήρηση καταλόγων ραντεβού πελατών, μάσκα και υγιεινή χεριών) και υπενθύμισε ότι για τυχόν παραβάσεις θα έχουν διοικητικές κυρώσεις.


Όπως ανακοινώθηκε, το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ παραμένει 7 π.μ. έως 9 μ.μ..
Στα κομμωτήρια το ωράριο θα είναι 7 π.μ. Έως 10 μ.μ. τις καθημερινές και το Σάββατο 7 π.μ. έως 9 μ.μ.. Όσα από αυτά διαθέτουν μασάζ ή πιλάτες απαγορεύεται η παροχή αυτών των υπηρεσιών.
Σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 15 τμ.
Σε ανανσέρ επιτρέπεται το 40% από τα επιτρεπόμενα άτομα.
Στα γραφεία πρέπει να τηρείται η απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των εργαζομένων.
⇒ Οι πολίτες θα μπορούν να καλούν στο 1520 προκειμένου να καταγγείλουν μη τήρηση των μέτρων ή φαινόμενα αισχροκέρδιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: