20.5.20

LIVE - Διεύρυνση του κατηγορητηρίου Παπαγγελόπουλου ψηφίζει η Βουλή...


 Με τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του τυπικά αμέτοχους και τη Φώφη Γεννηματά απούσα από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, οι πτέρυγες της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. αναμένεται να προσθέσουν σήμερα με την ψήφο τους στην Ολομέλεια τρία νέα αδικήματα στο κατηγορητήριο εναντίον του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης. Σ' εξέλιξη βρίσκεται η μυστική ψηφοφορία. Για να...

γίνει δεκτή η πρόταση, με την οποία θα επεκταθεί η διεξαγόμενη ήδη προκαταρκτική εξέταση, απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών.

Η ψηφοφορία γίνεται με αυτοπρόσωπη παρουσία των βουλευτών και όχι με επιστολική ψήφο. Η ψηφοφορία άρχισε λίγο πριν τις 12:30 με τη διαδοχική προσέλευση των βουλευτών σε πέντε ομάδες των εξήντα ατόμων, με αλφαβητική σειρά. Κάθε ομάδα προσέρχεται ανά μία ώρα για να ψηφίσει.


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τόνισε, χθες, πως η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να υποβληθεί πρόταση διεύρυνσης του κατηγορητηρίου, αυταπόδεικτα σηματοδοτεί τη χρεοκοπία της ρητορικής της περί «σκευωρίας στην υπόθεση Novartis».

Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι παρών στην ψηφοφορία: «Στη νομιμοποίηση αυτού του φιάσκου, εμείς δεν πρόκειται να συμβάλλουμε. Θα σας αφήσουμε να αναλάβετε μόνοι σας την ευθύνη», είπε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.




Δεν υπάρχουν σχόλια: