9.5.20

Μεταγραφικό μπλόκο της FIFA στον Άρη...


Ποινή απαγόρευσης μεταγραφών για τις δύο επόμενες μεταγραφικές περιόδους, του καλοκαιριού και του Ιανουαρίου του 2021, επέβαλε η FIFA στον Άρη για παλιά χρέη ύψους...
1,2 εκατομμυρίων ευρώ σε ποδοσφαιριστές που είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, η ΕΠΟ θα κληθεί να καταβάλει πρόστιμο 500.000 ευρώ (470.000 ελβετικών φράγκων) γιατί εξέδωσε δελτίο στον Φιορίν Ντουρμισάι που πήγε στους «κιτρινόμαυρους» τον περασμένο χειμώνα.

Ο Άρης βρίσκεται σε πολύ δεινή θέση, καθώς έχει πλέον δυνατότητα μόνο να ανανεώσει συμβόλαια που λήγουν (14 συνολικά) και όχι να αποκτήσει ελεύθερους παίκτες ή να κάνει επαγγελματικά συμβόλαια σε παίκτες από τις Ακαδημίες. Παράλληλα δεν μπορεί να προχωρήσει και σε πωλήσεις.

Η πρώτη αντίδραση του επίσημου Άρη ήταν να διαρρεύσει ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Αθλητικο Δικαστήριο της Λωζάνης (CAS).


Συγκεκριμένοι, από τα γραφεία της οδού Αλκμήνης τονιζόταν το εξής: «Η απόφαση της FIFA ήταν αναμενόμενη κι επί της ουσίας δεν αλλάζει κάτι. H FIFA δεν δέχθηκε τις θέσεις μας για την υπόθεση Ντουρμισάι, αλλά ούτε και της ΕΠΟ και συνεπώς το ban παραμένει.

»Έχουμε ζητήσει ήδη το σκεπτικό της απόφασης για να προσφύγουμε στο CAS, όπου πιστεύουμε θα δικαιωθούμε. Η ΕΠΟ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 470.000 ελβετικών φράγκων γιατί έβγαλε το δελτίο του Ντουρμισάι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: