14.5.20

Τουρισμός: Ικανοποίηση επίσημα...


 ...«αντάρτικο» στην Κομισιόν με διαρροές...
Eπισήμως ικανοποιημένη αλλά ανεπισήμως επιφυλακτική βρίσκει την ελληνική κυβέρνηση το σχέδιο της Κομισιόν για τον τουρισμό.

Λίγες ώρες μετά την παρουσίασή του, ο...
κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας εξέφρασε επισήμως την ικανοποίηση της κυβέρνησης για το σχέδιο. «Η ελληνική κυβέρνηση χαιρετίζει το πλαίσιο κατευθυντήριων γραμμών και συστάσεων για τον τουρισμό και τις μεταφορές που παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή», ανέφερε χαρακτηριστικά. 


Αργότερα, ωστόσο, το Mega μετέδωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει το σχέδιο «με ισχυρές επιφυλάξεις» και μάλιστα ετοιμάζει «αντάρτικο». Πιο συγκεκριμένα οι διαρροές αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά έχει διαφωνίες αναφορικά με το άνοιγμα των συνόρων και την απελευθέρωση των μετακινήσεων και επεξεργάζεται αυστηρά πρωτόκολλα για τουρίστες από συγκεκριμένες χώρες. 

Μια από τις βασικότερες ενστάσεις που φέρεται να εκφράζει η ελληνική κυβέρνηση είναι για τη μη διενέργεια διαγνωστικών τεστ σε όσους περνούν τα σύνορα της. Συγκεκριμένα το Mega μετέδωσε πως κανένας τουρίστας δε θα γίνεται δεκτός στη χώρα, αν δεν έχει προηγουμένως υποβληθεί σε εξέταση για κοροναϊό.

Ακόμα οι ίδιες πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να αναζητά διμερείς συμφωνίες με άλλες χώρες που κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, με σκοπό την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών ανάμεσα σε αυτές τις χώρες. Κάποιες από αυτές τις χώρες είναι η Σλοβακία, η Τσεχία, το Ισραήλ, η Βουλγαρία, η Πολωνία, η Κροατία και η Αυστρία και αναμένεται να προστεθούν και άλλες χώρες. 

Αντίθετα, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δε θα γίνονται δεκτοί τουρίστες από την Βρετανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία και τη Σουηδία καθώς, αν και τροφοδοτούν κάθε χρόνο με πολλούς τουρίστες τη χώρα, σύμφωνα με την κυβέρνηση πήραν χαμηλό βαθμό στην αντιμετώπιση της πανδημίας, με χιλιάδες κρούσματα και νεκρούς. 

πηγη tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: