10.5.20

Σε καραντίνα ο δρ. Φάουτσι...


... και άλλα δύο μέλη της task force των ΗΠΑ για τον Covid-19 ...
Τρία μέλη της ειδικής ομάδας του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19 στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων ο δρ. Άντονι Φάουτσι, τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό από χθες, Σάββατο, καθώς προκέκυψε ότι...
ήρθαν σε επαφή με άτομο που διαγνώστηκε με τη νόσο.

Ο 79χρονος δρ.Φάουτσι διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) και απ' τους επικεφαλής της task force έχει γίνει ευρέως γνωστός στον αμερικανικό λαό για την απλό και άμεσο τρόπο με τον οποίο απευθύνεται στο κοινό σχετικά με τον νέο κορονοϊό και τη νόσο που προκαλεί.

Το ινστιτούτο του οποίου προϊσταται ο Φάουτσι ανέφερε πως είχε βγει αρνητικός στο διαγνωστικό τεστ και ότι θα συνεχίσει να ελέγχεται τακτικά. Προσθέτει ότι θεωρεί πως ήταν «σχετικά χαμηλού ρίσκου» η έκθεσή του στον ιό και ότι θα παραμείνει στο σπίτι, απ' όπου θα συνεχίσει να εργάζεται, λαμβάνοντας τις «κατάλληλες προφυλάξεις».

Σε καραντίνα τέθηκε επίσης ο δρ. Ο Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Σε ανακοίνωση του CDC αναφέρεται ότι ο 68χρονος αξιωματούχος «θα τηλεργαστεί για τις επόμενες δύο εβδομάδες» μετά από μια «έκθεση χαμηλού κινδύνου» την Τετάρτη σε ένα άτομο στο Λευκό Οίκο που είχε την ασθένεια. Η ανακοίνωση αναφέρει πως ο κ. Ρέντφιλντ νιώθει καλά και δεν εμφανίζει συμπτώματα.

Μερικές ώρες νωρίτερα η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) επιβεβαίωσε ότι ο 60χρονος επικεφαλής της υπηρεσίας, ο Στίβεν Χαν, βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό για τις επόμενες δύο εβδομάδες καθώς ήρθε σε επαφή με άτομο με Covid-19. Ο ίδιος βγήκε αρνητικός στο τεστ.

Πρόκειται για άλλη μια υπενθύμιση ότι ακόμα και τα πιο ασφαλή κτίρια της χώρας δεν είναι προστατευμένα από τον ιό. Θετική στον κορονοϊό διαγνώστηκε την Παρασκευή η ιδιαιτέρα γραμματέας του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς αλλά και ο θαλαμηπόλος του Αμερικανού προέδρου.

Άλλοι 1.568 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Στη χώρα που μετράει τα περισσότερα θύματα και κρούσματα παγκοσμίως το τελευταίο 24ωρο προστέθηκαν άλλοι 1.568 θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας.

Έτσι ο συνολικός απολογισμός αυξήθηκε σε 78.746 νεκρούς, με πάνω από 1.309.164 επιβεβαιωμένα κρούσματα σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: