2.5.20

Ο Μητσοτάκης, οι πρόωρες εκλογές και ο… ξενοδόχος...


 Από πολλές ενδείξεις γίνεται σαφές ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει πρόωρες εκλογές.

Δεν μπορεί να γίνεται τυχαία και χωρίς σκοπό όλη αυτή η προσπάθεια ηρωοποίησης του πρωθυπουργού, που τον παρομοιάζει...
τη μια με τον… Μωυσή που έσωσε το λαό του από την πανδημία και την άλλη με τον… Τσώρτσιλ που κήρυξε τον πόλεμο και κατήγαγε περιφανή νίκη κατά του αόρατου εχθρού. 


Όπως δεν μπορεί να μην υπάρχει σκοπιμότητα στην προπαγάνδα που παρουσιάζει την Ελλάδα του Μητσοτάκη στο ρόλο της πρωταθλήτριας σε (αναξιόπιστους πάντως, λόγω ελάχιστων τεστ) αριθμούς κρουσμάτων στην Ευρώπη. 

Όπως δεν μπορεί να μην υπάρχει σκοπιμότητα και πίσω από τις άστοχες συγκρίσεις μας με τις αναπτυγμένες οικονομικά και με μεγάλη διεθνή κινητικότητα χώρες της Δ. Ευρώπης, που προσβλήθηκαν από την πανδημία πολύ νωρίτερα και σε πολύ μεγαλύτερες δόσεις από εμάς.

Κι όποιος νομίζει ότι η προπαγάνδα δεν έχει εσωτερικό, αλλά μόνο διεθνή αποδέκτη, επειδή δήθεν αποσκοπεί στην προσέλκυση τουριστών για το καλοκαίρι, μάλλον δεν διάβασε Γερμανικό τύπο.

Διότι ήδη αυτή η υπερβολή και ο κομπασμός με τα ψευδή στοιχεία και τα πλαστά δεδομένα έχει αρχίσει να μας κάνει κακό. Ήδη η Deutche Welle και Γερμανικές εφημερίδες αναφέρονται με πολύ αρνητικά σχόλια στην προπαγάνδα της ελληνικής κυβέρνησης, αποκαλώντας μας ανεύθυνους και… εξυπνάκηδες.

Και βέβαια, ποιος πιστεύει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη μοίρασε εν μέσω πανδημίας και επερχόμενης ύφεσης της οικονομίας, 20 εκ. Ευρώ στα ΜΜΕ και χάρισε χρέη αξίας άλλων 21 εκ. Ευρώ στους καναλάρχες, έτσι, χωρίς πρόγραμμα, που έλεγε και η Μαρία Ρεζάν!

Κάποια σκοπιμότητα θα κρύβεται πίσω από την εξαγορά των ΜΜΕ. 

Κι όποιος απαντήσει ότι η επικοινωνιακή καμπάνια αφορά σε ενημέρωση και οδηγίες για την πανδημία και την ασφαλή έξοδο από το lock down, η απάντηση που θα πάρει θα αφορά στο κόψιμο από τη χρηματοδότηση μη φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ. Μια πρακτική που μόνο σε εκλογικούς σχεδιασμούς παραπέμπει…

Αλλά και η απολύτως άκαιρη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων σε φιλοκυβερνητικά κανάλια, εν μέσω σοβαρής υγειονομικής κρίσης και μακροχρόνιου εγκλεισμού και αρρώστιας και θανάτων, τη στιγμή μάλιστα που δεν ετέθη στους πολίτες το ερώτημα των εκλογών για να απαντήσουν τι θα ψήφιζαν κι αυτή μάλλον δεν έγινε τυχαία.

Κι ύστερα, αν πράγματι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλη διαφορά προτίμησης των πολιτών υπέρ της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε και συνεπώς αισθάνονται ασφαλείς για τη δημοφιλία τους και την εκλογική υπεροχή τους, τότε γιατί δημοσιοποιούν τις δημοσκοπήσεις τόσο άκαιρα, κινδυνεύοντας να χάσουν το υποτιθέμενο πλεονέκτημα;

Μήπως, λοιπόν, η δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων αποσκοπεί στη δημιουργία κλίματος νίκης και όχι στην αποτύπωσή του, επειδή ακριβώς φοβούνται ότι δεν υπάρχει;

Και τέλος, αυτή η συστηματική προσπάθεια εκμετάλλευσης του φόβου των Ελλήνων για την υγεία και τη ζωή τη δική μας και των διπλανών μας και αυτή η καθημερινή προσπάθεια υποκλοπής της πρωτοφανούς πειθαρχίας και της σπάνιας υπευθυνότητας που επιδείξαμε ως λαός απέναντι στις οδηγίες των ειδικών, υπέρ της δημοφιλίας της κυβέρνησης και συγκεκριμένα υπέρ της εικόνας του πρωθυπουργού προσωπικά, η οποία έχει πια ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της επικοινωνίας σε δημοκρατικό πολίτευμα και αγγίζει τα όρια του ολοκληρωτισμού, παραπέμποντας σε δικτατορίες τύπου Β. Κορέας, γίνεται, άραγε, χωρίς να υπάρχει κάποια σκοπιμότητα;

Εκτός κι αν έχουμε να κάνουμε με παθολογικούς νάρκισσους, πράγμα που ακόμη κι αν είναι αληθές και πάλι, κάπως πρέπει να αξιοποιηθεί.

Όλα λοιπόν μαρτυρούν ότι ο Μητσοτάκης θέλει εκλογές. Το ερώτημα βεβαίως είναι το γιατί.

Ο εκλογικός σχεδιασμός πριν από την πανδημία, πράγματι, φαίνεται να ήταν η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών ώστε να καεί νωρίς, πριν ακόμη εξαντληθεί το πολιτικό κεφάλαιο που οι τελευταίες εκλογές προίκισαν την κυβέρνηση, το πλεονέκτημα της αντιπολίτευσης και μειονέκτημα της κυβέρνησης της ΝΔ, η απλή αναλογική. 

Γι’ αυτό και ο αρχικός σχεδιασμός πρέπει να έδειχνε ως πιθανό οριακό χρόνο διεξαγωγής των εκλογών το προσεχές φθινόπωρο.

Αυτό εξηγεί και την προσπάθεια εκμετάλλευσης της πανδημίας και της εφαρμογής των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και της δικής μας υπεύθυνης στάσης και του καθηγητή Τσιόδρα και της επιστημονικής επιτροπής, υπέρ της κυβέρνησης, στην αρχή ακόμη της εφαρμογής των μέτρων.

Η καλή πορεία της εξάπλωσης της νόσου, λόγω εξαιρετικά υπεύθυνης συμπεριφοράς των Ελλήνων, φαίνεται να ενίσχυσε τον αρχικό σχεδιασμό. Από την άλλη, η πρωτοφανής συναίνεση που έδειξε η αξιωματική αντιπολίτευση και η υποστήριξη που παρείχε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στην προσπάθεια ανάσχεσης της εξάπλωσης της αρρώστιας και περιορισμού των θανάτων, πρέπει να ενθάρρυναν σημαντικά τους αρχικούς σχεδιασμούς.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: