10.5.20

Κόντρες για την αναμετάδοση των σχολικών μαθημάτων...



Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση διασταυρώνουν τα ξίφη τους με αφορμή τα κυβερνητικά σχέδια για τοποθέτηση καμερών σε σχολικές αίθουσες, ώστε να αναμεταδίδεται διαδικτυακά το μάθημα σε όσους μαθητές δεν θα είναι παρόντες στα σχολεία. 

Το...
Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων κατηγόρησε για λαϊκισμό τον ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως επιδεικνύει «τιμωρητική διάθεση απέναντι στα παιδιά που μένουν σπίτι για να προστατεύσουν την υγεία τη δική τους, των οικογενειών τους και του κοινωνικού συνόλου». Όπως υποστηρίζει το Υπουργείο στη σχετική του ανακοίνωση, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «με πρόσχημα την προστασία των προσωπικών δεδομένων, για την οποία όμως έχουν ληφθεί όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα, ή την αόριστη προάσπιση δικαιωμάτων έναντι ανύπαρκτων εχθρών, αγνοούν ουσιαστικά το δικαίωμα των μαθητών στην ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση, προκρίνοντας την απομόνωση και τον αποκλεισμό».

Επίσης, το Υπουργείο κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει να μιλά για «βεβιασμένο και αχρείαστο άνοιγμα των σχολείων» και τονίζει πως η σταδιακή επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών «είναι αποτέλεσμα συστάσεων των ειδικών, των ίδιων ειδικών που είμαστε τυχεροί να συμβουλευόμαστε καθ' όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης και οι οποίοι συνέδραμαν αποφασιστικά στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της πανδημίας της στον πληθυσμό». 


«No cameran!», ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως τόνισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε από την πρώτη στιγμή την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Αντίθετα, η αρμόδια υπουργός απέτυχε στοιχειωδώς να πράξει το ίδιο, ενώ η επόμενή της κίνηση ήταν να ανοίξει τα σχολεία βεβιασμένα, χωρίς διασφάλιση ότι οι κλειστοί τους χώροι δεν θα αποτελέσουν πυρήνες αναζωπύρωσης της πανδημίας. 

Όπως υπογράμμισε ο ΣΥΡΙΖΑ, «μπροστά στην κατακραυγή και την απουσία της ελάχιστης υποστήριξης από τους καθηγητές, τους δασκάλους, τους γονείς και τους μαθητές, με μόνη εξαίρεση μετρημένους στα δάκτυλα δημοσιογράφους σε φιλικά της ΜΜΕ, η πανικόβλητη υπουργός προσπαθεί να παρουσιάσει την πρωτοφανή αυτή ρύθμιση ως "τεχνολογική καινοτομία"».

Οι κάμερες δεν έχουν καμία θέση μέσα στις σχολικές αίθουσες. Δεν πρόκειται για "καινοτομία", αλλά για ένα βαθιά αντιπαιδαγωγικό μέτρο που δεν εφαρμόζεται σε κανένα σχολείο στον κόσμο.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: