16.5.20

Σε αυξημένη ετοιμότητα η Κουμουνδούρου...


Ετοιμοι για όλα εμφανίζονται στην Κουμουνδούρου και σε κάθε ευκαιρία δηλώνουν έτοιμοι και για τις κάλπες, εάν και εφόσον επιλέξει να καταφύγει σε αυτές ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο...
ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έναν μήνα πριν, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Κόντρα, αποφάσισε να ανεβάσει τους τόνους και σχολιάζοντας το ενδεχόμενο είπε: «Είτε δεν ξέρει τι έρχεται (σ.σ. ο κ. Μητσοτάκης) και ζει σε ροζ συννεφάκι, είτε έχει καταλάβει και σχεδιάζει να δραπετεύσει μέσω των εκλογών...».

Εκτοτε πολλά είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που σε παρεμβάσεις τους αναφέρονται στο ζήτημα των εκλογών, δηλώνοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση είναι πανέτοιμη να ανταποκριθεί στην πρόκληση αυτή και πως το βασικό πρόβλημα θα το έχει η ίδια η κυβέρνηση.

Κι αυτό επειδή θα πρέπει να κληθεί να πείσει τους πολίτες για ποιον λόγο θα τους σύρει στις κάλπες εν μέσω νέας οικονομικής κρίσης λόγω πανδημίας και την ώρα που τα δύσκολα δεν έχουν έρθει ακόμα. Ολα αυτά μάλιστα την ώρα που η κυβέρνηση πήρε ξεκάθαρη λαϊκή εντολή πριν από έναν χρόνο και έχει την πλειοψηφία στη Βουλή.


Τούτων δοθέντων, η Κουμουνδούρου εκτιμά πως μια εκλογική αναμέτρηση στην παρούσα φάση αφενός μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές της, αφετέρου μπορεί να οδηγήσει (λόγω του συστήματος της απλής αναλογικής) σε μια κυβέρνηση προοδευτικών δυνάμεων. Είναι το σημείο δηλαδή όπου ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. και όχι μόνο.

Πάντως, οι άνθρωποι που βρίσκονται στο περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα θεωρούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει αποφασίσει πραγματικά τι προτίθεται να κάνει, αν θα προχωρήσει π.χ. σε ανασχηματισμό τώρα και σε εκλογές το φθινόπωρο ή αν θα επιλέξει το σενάριο του αιφνιδιασμού και θα προκηρύξει εκλογές σύντομα.

Δεν αποκλείουν ακόμα και την περίπτωση που δεν θα κάνει τίποτα το επόμενο διάστημα και θα αφήσει τις εκλογές για του χρόνου, όταν (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών της κυβέρνησης) θα αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα. Σε κάθε περίπτωση, είτε η χώρα οδηγηθεί σε κάλπες είτε όχι, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει αυξημένη ετοιμότητα, καθώς αποτελεί πεποίθηση στην Κουμουνδούρου ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης θα οδηγήσουν σε μεγάλη σύγκρουση στο πεδίο της εργασίας και της οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: