4.5.20

Ανώγεια: Σήμερα η κηδεία του δεύτερου θύματος...


Ααπολογείται ο δράστης...
Μία ημέρα μετά την κηδεία του 30χρονου, του πρώτου θύματος του διπλού φονικού στα Ανώγεια το οποίο στοίχισε τη ζωή σε δύο γείτονες, θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του δεύτερου θύματος, του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη.

Η...
κηδεία θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι ενώ η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό ναό της Παναγίας στο Περαχώρι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η σωρός του 63χρονου δεν θα κατευθυνθεί στην οικία του, αλλά σε ένα κατάστημα που διατηρεί η οικογένεια, καθώς από την εισαγγελία δεν επετράπη να μεταφερθεί στην οικεία του, λόγω της εγγύτητας των δύο σπιτιών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Κυριακή κηδεύτηκε ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης. Στην κηδεία πήγαν μάλιστα και συγγενείς του 63χρονου, ενώ διακριτική είναι η παρουσία της αστυνομίας. Σημειώνεται επίσης ότι στην τραγικότητα των ημερών ήρθε να προστεθεί κι ένα έθιμο της περιοχής αναφορικά με την βάπτιση του μωρού του 30χρονου θύματος, το οποίο λέει ότι αν ο πατέρας ενός μωρού πεθάνει πριν την βάπτιση, τότε το παιδί πρέπει να βαπτιστεί πριν την κηδεία του πατέρα, κάτι το οποίο συνέβη λίγες ώρες πριν την κηδεία.


Μάλιστα όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ιερέας των Ανωγείων, Ανδρέας Κεφαλογιάννης, ζήτησε να μην υπάρξει ο καθιερωμένος χαιρετισμός προς την οικογένεια, κάτι που τελικά έγινε αποδεκτό.

Στο εισαγγελέα ο δράστης
Λίγη ώρα μετά την κηδεία του 63χρονου, ο 29χρονος δράστης της δολοφονίας του 30χρονου θα οδηγηθεί, με την σε βάρος του δικογραφία, στον εισαγγελέα Ρεθύμνου προκειμένου να απολογηθεί.

Σημειώνεται ότι ο 29χρονος, γιος του 63χρονου θύματος, παραδόθηκε την Κυριακή στην ασφάλεια Ρεθύμνου ενώ κατέθεσε και το όπλο με το οποίο σκότωσε τον 30χρονο. Σύμφωνα με τα όσα έχει πει στην αστυνομία, την ώρα του φονικού βρισκόταν στο σπίτι, όταν άκουσε έναν πυροβολισμό και τη μητέρα του να φωνάζει. Αμέσως βγήκε έξω από το σπίτι, παίρνοντας το 9άρι όπλο που είχε και μόλις είδε τον πατέρα του νεκρό, δήλωσε πως θόλωσε και χωρίς να το σκεφτεί «άδειασε» το όπλο του στον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη, σκοτώνοντάς τον.

Φως στις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού αναμένεται να ρίξουν τόσο οι δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις από τη νεκροψία στις σορούς των θυμάτων όσο και τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας με βάση και τα ευρήματα από τον τόπο του εγκλήματος.

Το διπλό φονικό
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο καβγάς ξεκίνησε στις 10 το βράδυ του Σαββάτου μεταξύ δύο νεαρών 29 και 30 χρόνων. Ο πατέρας του 29χρονου φέρεται να μπήκε στη μέση και δέχτηκε πυροβολισμό από τον οποίο σκοτώθηκε ακαριαία. Στη συνέχεια ο γιος του δολοφονηθέντος πυροβόλησε πολλές φορές και σκότωσε τον 30χρονο με τον οποίο είχε ξεκινήσει η αρχική αντιδικία.

Από τα πυρά τραυματίστηκε ακόμα ένας άνθρωπος στο πόδι, η ζωή του οποίου δεν διατρέχει κίνδυνο. Ο 29χρονος που σκότωσε τον 30χρονο αρχικώς διέφυγε τη σύλληψη και παραδόθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου συνοδεία δικηγόρου, ενώ φέρεται να παρέδωσε και το όπλο του εγκλήματος.

Ο 30χρονος ήταν πατέρας δύο παιδιών και γόνος γνωστής οικογένειας των Ανωγείων, ενώ ο 63χρονος ήταν πατέρας πέντε παιδιών, ο οποίος εδώ και δεκαετίες ασχολούνταν με την παράδοση, τη χοροδιδασκαλία και τη συγγραφή βιβλίων με μαντινάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: