14.5.20

Αύξηση κρουσμάτων και νεκρών στην Ιταλία...

 ...ενώ σταδιακά αίρονται τα μέτρα ασφαλείας...
Αύξηση του αριθμού των νεκρών και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων καταγράφηκε στην Ιταλία το τελευταίο 24ωρο, ενώ εξετάζεται η επαναλειτουργία πολλών καταστημάτων, την ερχόμενη Δευτέρα. Πάντως, η...
σχετική απόφαση πρόκειται να ληφθεί από την κυβέρνηση Κόντε μέχρι το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο αυξήθηκε, καταγράφηκαν 992 νέα περιστατικά, 104 περισσότερα από την Τετάρτη, ενώ έχασαν τη ζωή τους 262 άνθρωποι, 67 περισσότεροι σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα. Επίσης, οι ιαθέντες είναι 755 λιγότεροι από χθες.

Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για τεσσαρακοστή ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται. Παράλληλα, περιορίζεται, για όγδοη ημέρα, και ο αριθμός ασθενών που βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό.


Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία έφτασαν τα 223.096 και οι νεκροί τους 31.368, από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα ενώ 115.288 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Στο μεταξύ, 855 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 11.453 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 65.132 έχει αποφασιστεί ο κατ' οίκον περιορισμός.

Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα τις ιταλικές αρχές είναι ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο, μόνο στην περιφέρεια της Λομβαρδίας σημειώθηκαν 112 θάνατοι και 522 νέα κρούσματα. 

Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση Κόντε και ο περιφερειάρχης της συγκεκριμένης περιοχής, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, θα πρέπει να εκτιμήσουν πολύ προσεκτικά την κατάσταση, πριν αποφασιστεί το άνοιγμα των καταστημάτων λιανικής πώλησης και η πλήρης λειτουργία καφέ, εστιατορίων, κουρείων και κομμωτηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: