7.5.20

Ευρωπαίοι αθλητές μολύνθηκαν με κορονοϊό από τον Οκτώβριο;...


Λίγες ημέρες μετά τις αποκαλύψεις ότι Γάλλος πολίτης είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό τον Δεκέμβριο, οι δηλώσεις Γάλλων και Ιταλών αθλητών δημιουργούν ερωτήματα για το εάν ο ιός ήρθε στην Ευρώπη ακόμη πιο πριν.

Τον...
Οκτώβριο του 2019 πραγματοποιήθηκαν οι στρατιωτικοί Ολυμπιακοί Αγώνες στη Γουχάν της Κίνας και ήδη υπάρχουν αναφορές για αθλητές που ασθένησαν με συμπτώματα που θυμίζουν αυτά του Covid-19.

Ο Ιταλός πρωταθλητής της ξιφασκίας, Ματέο Ταλιαρόλ δήλωσε στην La Stampa ότι «όλοι αρρωστήσαμε και οι έξι που ήμασταν στο δωμάτιο. Ήμασταν τόσο άρρωστοι που σχεδόν ξεμείναμε από φάρμακα».

«Είχα πυρετό και βήχα για περίπου τρεις εβδομάδες και τα αντιβιοτικά δεν έκαναν τίποτα. Στη συνέχεια κόλλησα τον γιο και τη σύντροφό μου. Δεν είμαι γιατρός, αλλά τα συμπτώματα δείχνουν να μοιάζουν με εκείνα του Covid-19».

Την ίδια στιγμή το γαλλικό δίκτυο Bmtv φιλοξενεί δηλώσεις αθλητών που έλαβαν μέρος στη Στρατιωτική Ολυμπιάδα τον περασμένο Οκτώβριο.

Η Ελοντί Κλουβέλ, πρωταθλήτρια στο πένταθλο, ρωτήθηκε εάν ανησυχεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας και απάντησε «όχι γιατί νομίζω και εγώ και ο Βαλεντίν (ο σύντροφός της και επίσης αθλητής) έχουμε ήδη περάσει την Codiv-19» και συνέχισε λέγοντας «Ήμασταν στη Γουχάν στα τέλη Οκτωβρίου και μετά αρρωτήσαμε όλοι. Ο Βαλεντίν έχασε τρεις ημέρες προπονήσεων. Εγώ είχα συμπτώματα που δεν είχα ξανά. Δεν ανησυχήσαμε ιδιαίτερα γιατί κανείς δεν μιλούσε τότε για αυτό. Πολλοί αθλητές τη Στρατιωτική Ολυμπιάδα αρρώστησαν σοβαρά. Πρόσφατα μιλήσαμε με έναν στρατιωτικό γιατροί, ο οποίος μας είπε ¨νομίζω ότι είχατε τον ιό γιατί πολλοί από την αντιπροσωπεία ασθένησαν¨».

Η Γαλλική αντιπροσωπεία που αγωνίστηκε στη 7η Στρατιωτική Ολυμπιάδα, περίπου είκοσι ημέρες πριν από την πρώτη αναφορά για τον ιό στην Κίνα, είχε 402 αθλητές, ενώ υπολογίζεται ότι στη διοργάνωση συμμετείχαν περίπου 10.000 αθλητές από όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το Bfmtv κανένας από τους αθλητές δεν ελέγχθηκε από τον γαλλικό στρατό , ενώ γιατροί εκτιμούν ότι ο ιός μπορεί να ήρθε στην Ευρώπη πολύ πριν από τον Δεκέμβριο, δηλαδή τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο.

Το γαλλικό δίκτυο επικαλείται αθλητή, ο οποίος μίλησε υπό το καθεστώς ανωνυμίας και δήλωσε πως αρχικά πίστευε ότι είχε ένα απλό κρύωμα. Όταν, όμως, άρχισαν να έρχονται τα νέα περί επιδημίας στη Γουχάν, αρκετοί αθλητές σε ένα γκρουπ στο WhatApp άρχισαν ανοιχτά να αναρωτούνται εάν όντως είχαν κολλήσει κορονοϊό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: