11.5.20

Ο ιός έφυγε, οι διαδηλωτές επέστρεψαν...




...και η καταστολή...

Έπιασαν δουλειά οι δυνάμεις ασφαλείας στο Χονγκ-Κονγκ το Σαββατοκύριακο, προχωρώντας, όπως ανακοίνωσαν, σε συλλήψεις 230 διαδηλωτών, ακτιβιστών υπέρ των δημοκρατικών δικαιωμάτων όταν καθιστικές διαμαρτυρίες σε εμπορικό κέντρο εξαπλώθηκαν στους γύρω δρόμους.


Οι...
συλληφθέντες- αναφέρει το αστυνομικό δελτίο- είναι ηλικίας από 12 έως 65 ετών και οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι «παράνομη συγκέντρωση», επίθεση κατά των οργάνων της τάξης και μη επιβεβαίωση της ταυτότητάς τους. Δεκαοκτώ άτομα μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία. Βίντεο που μεταδίδονταν ζωντανά από την εργατική συνοικία Mong Kok έδειχναν αστυνομικούς να σπρώχνουν δημοσιογράφους, μέσα σε μια ατμόσφαιρα χάους να χρησιμοποιηθούν σπρέι πιπεριού κατά των διαδηλωτών και να έχουν ρίξει στο έδαφος τους συλληφθέντες που αιμορραγούν.


Όπως καταγγέλλει η ένωση δημοσιογράφων, οι αστυνομικού είχαν στήσει μπλόκα, πραγματοποίησα σωματικές έρευνες σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερς εμποδίζοντάς τους να καταγράψουν με τις κάμερες τα γεγονότα και δεν επέτρεψαν σε όσους αντιμετώπισαν προβλήματα από τα σπρέι πιπεριού να πάνε στο νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: