3.5.20

Παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Γαλλία...

Ιδιαίτερα προσεκτικά είναι τα βήματα που κάνει το Παρίσι για την επιστροφή στην προ κορονοϊού εποχή, με δεδομένο πως η Γαλλία, αποτελεί την πέμπτη πλέον πληγείσα χώρα παγκοσμίως από την πανδημία, με...

μέχρι στιγμής τραγικό απολογισμό πάνω από 25.000 θανάτους.

Στο πλαίσιο αυτό, η γαλλική κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο για την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης έως την 24η Ιουλίου, στο οποίο θα εξειδικεύονται τα σχετικά μέτρα που θα ληφθούν.

Μεταξύ των μέτρων περιλαμβάνεται ο περιορισμός των ταξιδιών και η υποχρεωτική καραντίνα για τους ταξιδιώτες που έρχονται από το εξωτερικό, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Υγείας.


«Στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να εμποδίσει το ταξίδι των Γάλλων πολιτών... αλλά να αποτρέψει το ταξίδι του ιού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου που παραχώρησε μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Πρόσθεσε πως η καραντίνα «θα επιβληθεί σε οποιοδήποτε πρόσωπο επιστρέφει σε γαλλικό έδαφος».

Σύμφωνα με τον υπουργό, η διάρκεια και οι συνθήκες, τόσο της καραντίνας για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς όσο και της απομόνωσης, για όσους έχουν εμφανίσει συμπτώματα της νόσου COVID-19, θα καθορίζονται σε διάταγμα που θα εκδοθεί.

Ακόμα 116 νέοι θάνατοι στη Γαλλία

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι ανθρώπινες απώλειες στη Γαλλία λόγω της πανδημίας, αν και εμφανίζονται μειωμένοι τόσο ο αριθμός των νέων θανάτων όσο και των ασθενών που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. 

Συγκεκριμένα, άλλοι 166 θάνατοι καταγράφηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 24.760, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: