9.5.20

Σύντομα σε μια πλατεία έξω από το σπίτι σας...

 Φαινόταν εδώ και ημέρες. Το κατασκεύαζαν, προσπαθούσαν να του δώσουν την όποια νομιμοποίηση και να το επιβάλουν βίαια στα μυαλά μας και στον τρόπο σκέψης μας.

Το αφήγημα εν μέσω καραντίνας δεν τους βγήκε. Τότε ως εχθρούς («υγειονομικές βόμβες» η σικ εκδοχή του όρου) προσπάθησαν να περάσουν τους Ρομά, τους...
πρόσφυγες εντός και εκτός δομών, κάποιους που βρέθηκαν σε παραλίες, άλλους που έκαναν το λάθος να σταθούν λίγο πιο κοντά στην ουρά της τράπεζας.

Τώρα που ανοίγουμε ξανά για μπίζνες επιστρέφουμε σε άλλον αγαπημένο εχθρό: Η πλατεία, οι «νέοι με τα ποτά στα χέρια»,  και για να μη φλυαρούμε «οι προδότες της εθνικής προσπάθειας».


Γιατί αυτό είναι το αφήγημα που πλασάρει η κυβέρνηση σχεδόν από τις πρώτες ημέρες μετά τις εκλογές του Ιουλίου: Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, άριστοι, αψεγάδιαστοι, ως κάτοχοι της μοναδικής αλήθειας ηγούνται της «εθνικής προσπάθειας» (άλλοι αρέσκονται να την λένε πατριωτική για να μην υπάρξουν και οι όποιοι συσχετισμοί με… εκ δεξιών ακρότητες), στην οικονομία, στο προσφυγικό, στα Εξάρχεια, στην πανδημία.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Χρήστου Καλλιμάνη, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: