11.5.20

Κρύβουν τα πραγματικά νούμερα;...

Οι νεκροί από την πανδημία στη Νέα Υόρκη μπορεί να είναι χιλιάδες περισσότεροι

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός των νεκρών από την πανδημία του κορονοϊού στη Νέα Υόρκη μπορεί να είναι μεγαλύτερος κατά περίπου 5.000 άτομα. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει το...

CDC (Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Centers for Disease Control and Prevention), σε σχετική του έκθεση που έγινε γνωστή σήμερα (Δευτέρα).

Υπενθυμίζεται πως το CDC αποτελεί το κορυφαίο κρατικό ινστιτούτο δημόσιας υγείας των ΗΠΑ, που υπάγεται στο Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με το CDC, ακόμα και εάν καταμετρηθούν οι επιβεβαιωμένες αλλά και οι πιθανές περιπτώσεις COVID-19, υπάρχουν άλλοι 5.293 θάνατοι από τα μέσα Μαρτίου έως τις αρχές Μαΐου, οι οποίοι μπορεί να σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την πανδημία.

Οι αριθμοί
Όπως αναφέρεται, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα η Νέα Υόρκη ανακοίνωσε επισήμως σχεδόν 14.800 νεκρούς από κορονοϊό, καθώς και άλλους 5.200 θανάτους που πιθανώς οφείλονται στον ίδιο λόγο (αν και δεν επιβεβαιώθηκαν με σχετικά τεστ). Ωστόσο, ο παραπάνω απολογισμός μπορεί να μην είναι ο σωστός.

Σύμφωνα με την έκθεση του CDC, η Νέα Υόρκη είχε 24.172 παραπάνω θανάτους σε σχέση με το αναμενόμενο, για το διάστημα από τις 11 Μαρτίου έως τις 2 Μαΐου. Από αυτούς, το 78% επιβεβαιώθηκε ή είναι πιθανό να οφείλονται στον κορονοϊό. Επίσης, υπάρχουν ακόμα 5.293 θάνατοι που δεν έχουν συμπεριληφθεί στην πανδημία, όμως ενδεχομένως οφείλονται σε αυτήν για διάφορους λόγους (όπως π.χ. οι ασθενείς που δεν κατάφεραν να λάβουν την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη, εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας).

«Οι 5.293 επιπλέον θάνατοι που δεν αναγνωρίστηκαν ως επιβεβαιωμένοι ή πιθανοί θάνατοι που σχετίζονται με το COVID-19 ενδέχεται να οφείλονται άμεσα ή έμμεσα στην πανδημία», ανέφερε χαρακτηριστικά το CDC...

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: