15.5.20

Είστε σίγουρα λοιμωξιολόγος κυρία Γιαμαρέλλου;...


 Η λοιμωξιολόγος Ελένη Γιαμαρέλλου καλεί τους πιστούς να κοινωνήσουν άφοβα, όπως λέει ότι θα κάνει και η ίδια. Είναι ξεκάθαρο πως θα φτάσουμε στην...

επόμενη φάση μέτρων καραντίνας γιατί οι πολίτες "είναι απείθαρχοι".

Η Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογίας ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας Ελένη Γιαμαρέλλου, είναι μέλος της ομάδας εργασίας του κ. Κικίλια για την "επιχειρησιακή ετοιμότητα" σε ζητήματα δημόσιας υγείας.

Μπορεί κανείς να δεχτεί την πίστη και τις απόψεις του Οικονομόπουλου, της Σολωμού και όποιου θέλει να λάβει μέρος με αποκλειστικά δική του ευθύνη στη θεία κοινωνία εν μέσω πανδημίας, όμως προσωπικά, ως πολίτης, δεν μπορώ να δεχτώ να μου κουνάνε το δάχτυλο αυτοί που ως επιστήμονες, αμφισβητούν την ίδια τους την επιστήμη. Ξέρετε, αυτό είναι κάτι που βρουν μπροστά τους και εκείνοι και όλοι μας.

Τα λόγια της γιατρού:

"Ο πιστός που κοινωνεί δεν μπορεί να κολλήσει κορονοϊό, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα πάει κάπου αλλού την άλλη ημέρα και θα κολλήσει και μπορεί να ενοχοποιεί το μυστήριο.

Εδώ δεν ισχύει η έννοια της επιστήμης. Είναι η έννοια του μυστηρίου. Η οποία είναι πάνω από την επιστήμη και επηρεάζει την επιστήμη. Επομένως ή πιστεύεις ότι συμμετέχεις στο μεγαλύτερο μυστήριο και δεν παθαίνεις τίποτα ή δεν πηγαίνεις να κοινωνήσεις αν φοβάσαι".

Με άλλα λόγια η ίδια λέει πως η έννοια του Μυστηρίου είναι πάνω από την επιστήμη, προτρέποντας μάλιστα το κοινό να προστρέξει στις εκκλησίες. Όμως εδώ, δεν ακούμε τον Αμβρόσιο αλλά μία καθηγήτρια που μετέχει στις υγειονομικές διεργασίες των θεσμών της χώρας.

Οι δηλώσεις της κ. Γιαμαρέλλου είναι το λιγότερο επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία και όσοι γιατροί δεν αντιδρούν, θα έπρεπε να το πράξουν άμεσα.

Η κυβέρνηση από τη μια επενδύει στο ήπιο και χαμηλών τόνων προφίλ του κ. Τσιόδρα, και από την άλλη χαϊδεύει το πιο συντηρητικό κοινό της αφήνοντας την κ. Γιαμαρέλλου να παίξει τον ρόλο της.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Χρ. Δεμέτη, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: