11.5.20

Ο Μανώλης στο Γεντί Κουλέ...


Μια ενδιαφέρουσα ιστορία, που συγκίνησε πολλούς, ακούσαμε από τον Μανώλη Μητσιά στην συνέντευξη που έδωσε στον Κώστα Μπαλαχούτη (Κανάλι της Βουλής) και στην οποία ξεδίπλωνε την ζωή του.
Από αριστερή οικογένεια, με αριστερές πεποιθήσεις κι ο ίδιος, βρέθηκε (κάπου στις αρχες της δεκαετίας του '60) στα απάνθρωπα κελιά του Γεντί Κουλέ στην Θεσσαλονίκη. 
Ενα συρμάτινο πλέγμα χώριζε τους πολιτικούς από τους ποινικούς κρατουμένους. Οι τελευταίοι τη  νύχτα δεν τους άφηναν να κλείσουν μάτι από τις φωνές.

Ενας συγκρατούμενος του Μανώλη (βουλευτής της ΕΔΑ ήταν), τον σκούντησε ενώ...
ήταν μισοκοιμισμένος και του ζήτησε να πει το τραγούδι του Μπιθικώτση, "Σπασμένα τριαντάφυλλα" (κάποτε ήμουνα παιδί και σε αγάπησα πολύ...).

Κι ένα μυστήριο πράγμα. Μόλις άρχιζε να τραγουδάει ο Μητσιάς, οι ποινικοί σταματούσαν τις φωνές και μπορούσαν, επιτέλους, να κοιμηθούν. 

Τον εντυπωσίασε αυτό και σκέφτηκε (γιατί τότε έκανε τα πρώτα βήματα του σαν τραγουδιστής) "κάτι μπορεί να γίνει τελικά με 'μενα".  

Και δεν έγινε απλώς "κάτι". Εγιναν πάρα πολλά στην συνέχεια, καθώς ο Μανώλης Μητσιάς βρέθηκε στις κορυφές του τραγουδιού...

Δεν υπάρχουν σχόλια: