17.5.20

Η τρίτη δολοφονία δημοσιογράφου στο Μεξικό...


... από την αρχή του έτους...
Ο Χόρχε Αρμέντα δολοφονήθηκε χθες στη Σιουδάδ Ομπρεγόν κατά τη διάρκεια επίθεσης ενόπλων στη Σιουδάδ Ομπρεγόν που είχε συνέπεια να σκοτωθεί επίσης ένας δημοτικός αστυνομικός και...
να τραυματιστεί άλλος ένας, σύμφωνα με την τοπική εισαγγελία.

Ο Μεξικανός δημοσιογράφος, διευθυντής του Medios Obson, ειδησεογραφικού ιστοτόπου, είναι ο τρίτος εργαζόμενος σε μέσο ενημέρωσης της χώρας που δολοφονείται από την αρχή της χρονιάς, ενημέρωσε δικαστική πηγή.

Ο Αρμέντα είχε δεχθεί απειλές και ήταν ενταγμένος στο πρόγραμμα προστασίας ανθρώπων που κινδυνεύουν, υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοσιογράφων, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αντιπρόσωπος της οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.


Το Μεξικό συγκαταλέγεται στις πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου για τους εργαζομένους στον Τύπο, με τον αριθμό των δολοφονιών δημοσιογράφων να ξεπερνά συχνά ακόμη και αυτόν εμπόλεμων κρατών.

Τον Απρίλιο, δημοσιογράφος εξαφανίστηκε προτού το πτώμα του βρεθεί στο Ακαπούλκο (νοτιοδυτικά), ενώ στα τέλη του Μαρτίου, μια δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στην πολιτεία Βερακρούς (ανατολικά).

Το 2019 δέκα δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα, σύμφωνα με τους ΔΧΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: