8.5.20

Κανένας «άξιος» γαλάζιος δεν χάνεται στη Θεσσαλονίκη...

Πάνε κι έρχονται σε δημόσιες θέσεις τα στελέχη της Ν.Δ. και όταν υπάρχουν φιλίες στη μέση, τότε ο ένας μπορεί να καλύπτει το κενό που αφήνει ο...
άλλος.

Στις 30 Απριλίου ο Ανθιμος Αμανατίδης, μηχανολόγος μηχανικός, οριζόταν ως νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε. στη θέση του Νάρκισσου Γεωργιάδη, ο οποίος καθαιρέθηκε (χωρίς εξηγήσεις και χωρίς να ζητήσει κι ο ίδιος εξηγήσεις από τον βασικό μέτοχο της εταιρείας, δηλαδή το Υπερταμείο ή, όπως είναι γνωστό, την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας). Μέχρι τον διορισμό του στην ΕΥΑΘ ο κ. Αμανατίδης δεν ήταν αργόσχολος, αντιθέτως, είχε οριστεί ως αντιπρόεδρος στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ, την εταιρεία δηλαδή που από το 2017 είναι ο διαχειριστής του Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου για τη διοικητική περιφέρεια του Νομού Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Χθες η θέση που είχε μείνει κενή στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ πληρώθηκε από τον Χρήστο Βλαχοκώστα (μηχανολόγος μηχανικός, διδάκτορας σε θέματα Αστικού Περιβάλλοντος, Περιβαλλοντικής Οικονομίας και Στρατηγικών Αντιρρύπανσης), ο οποίος τον προηγούμενο Νοέμβριο είχε τοποθετηθεί στο Πράσινο Ταμείο και παραμένει συντονιστής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πολύπαθης λίμνης Κορώνειας.

Οι κ. Αμανατίδης και Βλαχοκώστας όχι μόνο δεν είναι άγνωστοι, αλλά είναι και καλοί φίλοι. Στάθηκαν και οι δύο στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, είχαν υψηλές κομματικές θέσεις και με ενδιαφέρουσα μάλιστα πορεία τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Στις 31 Ιανουαρίου 2019 ο κ. Αμανατίδης ορίζεται αναπληρωτής γραμματέας οργανωτικού της Ν.Δ. και δουλεύει για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Ομως παραμονές των εκλογών (20 Ιουνίου 2019) υποβάλλει την παραίτησή του διότι, όπως έλεγαν φίλοι του, ήταν πολύ ενοχλημένος από τον τρόπο κατάρτισης των ψηφοδελτίων.

Πίσω από αυτήν την αναφορά κρυβόταν κυρίως η ενόχλησή του γιατί έμενε έξω από τα ψηφοδέλτια του κόμματος στα Γρεβενά ο φίλος του και μέχρι εκείνη τη στιγμή αναπληρωτής γραμματέας Οργανωτικού, υπεύθυνος Επιμόρφωσης και Αξιολόγησης της Ν.Δ., που δεν ήταν άλλος από τον Χρήστο Βλαχοκώστα.

Στα Γρεβενά προφανώς είχαν άλλοι προτεραιότητα, ωστόσο όποιος κάνει υπομονή ανταμείβεται. Ετσι ο κ. Αμανατίδης ξεκίνησε την επομένη της εκλογικής νίκης της Ν.Δ. από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ και τώρα είναι διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, ενώ ο «ριγμένος» στα Γρεβενά κ. Βλαχοκώστας καταλαμβάνει τη θέση που άφησε κενή ο φίλος του. Διότι πολύ απλά η στελέχωση του επιτελικού κράτους της Ν.Δ. έχει συνέχεια σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τις έμμισθες θέσεις τού, τρισκατάρατου κατά τα άλλα, δημόσιου τομέα...

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: