11.5.20

"Μπορεί να φταίει ο σεναριογράφος...


...αλλά η ευθύνη είναι και του Λούλη"...
Το σποτάκι με τον Χρήστο Λούλη να τηλεφωνεί στο κορίτσι του, που δεν καταλάβαινε περί συνωστισμού και αποστάσεων, ενόχλησε και με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας αποσύρθηκε. Η καταγγελία περί σεξιστικής διαφήμισης μπορεί να είναι υπερβολική. Αλλά...
το σενάριο του σποτ ήταν ατυχές και καθόλου έξυπνο. Το χειρότερο: εκνεύρισε με το υφάκι τού
Λούλη· ο οποίος μπήκε πολύ βαθιά τον ρόλο του «συνετού», του «ξέρω εγώ, άκου με», του «έλα να σε μάθω», του σπουδαιοφανούς άνδρα που απευθύνεται σαν να είναι η καλή του βλίτο.

Ενοχλεί η ειρωνεία του. Δείτε το σημείο (περίπου στα 14΄΄) που λέει «γιατί, θέλουμε και παρέα;» Δείτε και τη μούτα που κάνει στο «"μα θα είναι όλοι εκεί", μου λέει» (στα 26΄΄). Και έτσι χάνεται το μήνυμα, που σοβαρά πια, στέλνει ο ηθοποιός από το 40΄΄ ώς το τέλος του σποτ.


Μπορεί να φταίει ο σεναριογράφος, αλλά η ευθύνη είναι και του Λούλη. Ο ηθοποιός –ειδικά ο φτασμένος και ο ψαγμένος – εξετάζει τι του δίνουν να παίξει και αν χρειαστεί απορρίπτει. Εκτός και αν αυτό που του προτείνεται ταιριάζει στον χαρακτήρα και στη στάση του· ας πούμε του ανθρώπου που έχει δηλώσει «δεν αισθάνομαι καλύτερος από όλους, αισθάνομαι καλύτερος από πολλούς και αισθάνομαι καλύτερος και από τον εαυτό μου». Και ο οποίος έχει πει ακόμα: «Οι γονείς μου πάντα ήθελαν ο γιος τους να ξεχωρίζει. Δεν με πίεσαν. Δεν χρειάστηκε. Ημουν πάντα ο καλύτερος μαθητής, ο  αθλητής, σημαιοφόρος, απουσιολόγος και ο ωραίος του σχολείου. Είχα φοβερό πακέτο.... Δεν αντέχεται αυτό το πακέτο. Ολο αυτό σε γεμίζει και με προσδοκίες -ανεφάρμοστες, αδύνατες. Περιμένεις να σε αγκαλιάσουν όλοι. Οταν έρθει όμως η χυλόπιττα, σου κοστίζει παραπάνω. Μετά ισορροπείς».

Ίσως με αυτήν την αίσθηση υπεροχής που έδειξε στο ρόλο τού «μυαλωμένου», έκαψε τελείως το σενάριο του σποτ. Το οποίο, έτσι και αλλιώς, είχε πολύ φρύγανο και προσφερόταν για κάψιμο.

** Οι δηλώσεις είναι από συνέντευξη που έχει δώσει ο Χρήστος Λούλης στο bovary.gr και στη Μυρτώ Λεβέρδου, κατά τα άλλα πολύ ενδιαφέρουσα (εδώ).

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: