3.5.20

Επιφυλακτικός ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης για τη χαλάρωση των μέτρων...

 Ο Άντριου Κουόμο παρά τις πιέσεις για επανεκκίνηση της οικονομίας απέκρουσε τα «πρόωρα» αιτήματα για το «άνοιγμα» της πολιτείας, υποστηρίζοντας ότι γνωρίζει πως...
οι πολίτες δυσκολεύονται χωρίς τις δουλειές τους όμως είναι απαραίτητη η μεγαλύτερη κατανόηση της νόσου που έχει πλήξει τη μεγαλούπολη των ΗΠΑ με σφοδρότητα.

Με τους κυβερνήτες στις περίπου μισές αμερικανικές πολιτείες να κάνουν τα πρώτα δειλά βήματα προς την «κανονικότητα», ο Κουόμο επισήμανε ότι χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες για το τι κάνει η πανδημία στην πολιτεία του.

«Ακόμα κι αν βρίσκεσαι σε αχαρτογράφητα νερά, δεν σημαίνει ότι προχωράς στα τυφλά» επισήμανε.

Η Τζόρτζια και το Τέξας ανοίγουν το δρόμο επιτρέποντας τη μερική επαναλειτουργία των επιχειρήσεων έχοντας το πλεονέκτημα πως ο κορονοϊός είχε μικρότερες επιπτώσεις στην πληθυσμό.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης έκανε σήμερα γνωστό ότι 299 άνθρωποι πέθαναν από τον νέο κορονοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε σχεδόν 19.000 από την έναρξη της πανδημίας.

Ο Δημοκρατικός, Άντριου Κουόμο, έχει έρθει πολλές φορές σε ευθεία σύγκρουση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, που εμμένει στην επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας.

Οι συντηρητικές ομάδες που συμβουλεύουν το Λευκό Οίκο, έχουν καταρτίσει μία σειρά από σχέδια, με ένα κοινό σημείο ενδιαφέροντος: οι Αμερικανοί πρέπει να επιστρέψουν άμεσα στις εργασίες τους, προκειμένου να αποτρέψουν την οικονομική και κοινωνική καταστροφή, από την εφαρμογή παρατεταμένων μέτρων κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού.

Η αντίδραση της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στον κορονοϊό κατά τις πρόσφατες ημέρες, έχει συντονιστεί γύρω από το ίδιο μήνυμα – την ανάγκη άμεσης επαναλειτουργίας της οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: