4.5.20

Δέχεται η κυβέρνηση παρεμβάσεις «κομματαρχών»...


... στο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο;...
Δέχεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρεμβάσεις στο κυβερνητικό έργο από τοπικούς «κομματάρχες» της ΝΔ; Επιτρέπει να του ζητάνε να τραβήξει το αυτί υπουργών του, όπως του Κωστή Χατζηδάκη, αναγκάζοντάς τους να...
δώσουν εξηγήσεις στους «κομματάρχες» και να διορθώνουν για χάρη τους μέχρι και νομοσχέδια;

Το παραπάνω, πάντως, ισχυρίζεται λίγο-πολύ ο πρώην υπουργός, Αργύρης Ντινόπουλος που διατείνεται τις τελευταίες ημέρες ότι παρενέβη προσωπικά στον πρωθυπουργό, αναγκάζοντάς τον να ζητήσει από τον υπουργό Περιβάλλοντος να αποσύρει σημείο του (αντι)περιβαλλοντικού νομοσχεδίου (του άρθρου 92) που αναφερόταν στην δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στη Ναυτική Βάση στα Βριλήσσια, πόλη όπου ο κ. Ντινόπουλος συνεχίζει, ως δημοτική αντιπολίτευση, την πολιτική του καριέρα.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση Μητσοτάκη αγνοεί πλήρως τις φωνές των περιβαλλοντικών φορέων και της αντιπολίτευσης που κάνουν λόγο για περιβαλλοντο-κτόνο νομοσχέδιο και απουσία ουσιαστικής διαβούλευσης και διαλόγου, εμφανίζεται να κάνει μικροεξυπηρετήσεις σε κομματικά στελέχη, τα οποία ως... άλλοι «Γκόρτσοι» καμαρώνουν για την επιτυχία τους.

Αν και το άρθρο 92 πέρασε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής με την πρόβλεψη για το ΣΜΑ στα Βριλήσσια, ο υπουργός προσανατολίζεται στο να αποσύρει το συγκεκριμένο σημείο στην Ολομέλεια, λέγοντας ότι δεν υπάρχει απόφαση δημοτικού συμβουλίου (είναι αρνητικές οι δημοτικές παρατάξεις των Βριλησσίων). Υπάρχουν, άραγε, θετικές αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων για όλους τους υπόλοιπους ΣΜΑ που προωθούνται με το άρθρο 92; Μήπως η κυβέρνηση πρέπει να λάβει υπόψη της και τις αντιδράσεις που έχουν ξεσηκωθεί κατά προωθούμενων ΣΜΑ, όπως λόγου χάρη στο Σχιστό;

Παρακάτω, απόκομμα από φιλικό στον κ. Ντινόπουλο τοπικό μέσο, με τα e-mail πρώην και νυν υπουργού, που ουδέποτε διαψεύστηκαν:



efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: