12.5.20

Κερδίσαμε ζωές για να τις χάσουμε;...


Οι Έλληνες βγήκαν από τον εγκλεισμό που έσωσε ζωές και ξεχύθηκαν στους δρόμους για να κάνουν αυτό που έκαναν στην τραγική «κανονικότητά» τους: να χάσουν ζωές. Στην «κανονικότητα» των...
τηλεοπτικών δελτίων επανήλθαν με
σφοδρότητα τα στραπατσαρισμένα αυτοκίνητα και οι οδυνηρές ειδήσεις. Η Ελλάδα των τραγωδιών στους δρόμους είναι πάλι εδώ. Και αυτό γίνεται χωρίς κανένα πάθος (το πάθος που έδειξε η χώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας) που θα εμποδίζει την πρόκληση νέων θυμάτων. Χωρίς επίμονη πρόληψη, χωρίς συμβουλές, χωρίς σποτάκια συνετισμού που «πλένουν εγκεφάλους» και όχι απλώς  χέρια. Και χωρίς έλεγχο, χωρίς ΑΥΞΗΜΕΝΑ μέτρα, χωρίς αστυνόμευση όπου χρειάζεται –και χρειάζεται πολύ.

Τώρα που μάθαμε πώς προστατεύεται, με επιθετικό τρόπο, το χάρισμα της ζωής από μια θανατηφόρα πανδημία, δείχνουμε ότι δεν ξέρουμε ακόμα (ή δεν θέλουμε να ξέρουμε) πώς πρέπει να προστατεύεται από τη «πανδημία» των τροχαίων.

Οι Έλληνες αφημένοι στην τύχη της οδηγικής ελαφρότητας συνεχίζουν να χάνουν ζωές, απροστάτευτοι από τους εαυτούς τους και από το κράτος τους• που παθιάστηκε με τον κορωνοϊό, αλλά δεν φαίνεται (όπως συμβαίνει τόσα χρόνια) να κάνει το ίδιο με μια μάστιγα που δεν είναι εποχική, είναι μόνιμη. Και χωρίς να κάνει αυτό που, εδώ στον Hartdog, προτείναμε πριν αρχίσει η θλιβερή «κανονικότητα»: να έχει την ίδια επιθετική θέληση να σώσει ζωές, ακόμα και αν χρειαστεί να ορίσει έναν «Τσιόδρα των δρόμων», που βέβαια υπάρχει• και μπορεί να βοηθήσει.

 harddog-sport.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: