22.5.20

Εφιαλτικό σενάριο...


...για 20.000 περισσότερους νεκρούς στην Ιταλία...
Τουλάχιστον 20.000 παραπάνω είναι οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές από τον κορονοϊό στην Ιταλία, καθώς τα στοιχεία που παρουσιάζει ο εθνικός φορέας κοινωνικής ασφάλισης της χώρας είναι... εφιαλτικά.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Κοινωνικής Ασφάλισης, τα στοιχεία της ιταλικής πολιτικής προστασίας δεν είναι πολύ αξιόπιστα, καθώς δεν συμπεριλαμβάνουν πολλούς ανθρώπους που πέθαναν στα σπίτια τους και όχι σε νοσοκομεία. Με βάση τα δεδομένα του Ινστιτούτου ο αριθμός των νεκρών για τον Μάρτιο και Απρίλιο είναι 46.909 και όχι 27.938 που ανέφεραν τα επίσημα στοιχεία.

Οι πιο ανησυχητικοί αριθμοί καταγράφονται στην Βόρεια Ιταλία, όπου το Ινστιτούτο κάνει λόγο για 84% περισσότερους θανάτους τον Μάρτιο και Απρίλιο σε σχέση με τους καταγεγραμμένους θανάτους προηγούμενων ετών. Οι επαρχίες του Μπέργκαμο, της Μπρέσια, της Κρεμόνα, του Λόντι και της Πιατσέντζα έχουν αύξηση 200%. 

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών που έχει ανακοινώσει επισήμως η χώρα είναι 32.486, με τα κρούσματα να βρίσκονται στα 228.006.

Σήμερα στη χώρα παρουσιάστηκε μικρή μείωση κρουσμάτων και νέων θανάτων, ενώ συνεχώς πέφτει ο αριθμός ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, έχασαν την ζωή τους 156 άνθρωποι και καταγράφηκαν 642 νέα κρούσματα. 2.278 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Στο μεταξύ, 640 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 9.269 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 51.051 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για τεσσαρακοστή έκτη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται. Παράλληλα, περιορίζεται και ο αριθμός ασθενών που βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: